search

ΚΟΣΜΟΣ

Αλλοδαποί φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στο ΗΒ ενδέχεται να “κόβονται” αν δεν έχουν offer από κορυφαία Πανεπιστήμια

Αλλοδαποί φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στη Βρετανία ενδέχεται να απορριφθούν εκτός εάν έχουν εξασφαλίσει μια θέση σε ένα «κορυφαίο πανεπιστήμιο», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Times.

studentsuk

Αλλοδαποί φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στη Βρετανία ενδέχεται να απορριφθούν εκτός εάν έχουν εξασφαλίσει μια θέση σε ένα «κορυφαίο πανεπιστήμιο», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Times.

Οι υπουργοί φέρεται να συζητούσαν πώς να μειώσουν τις ροές προς το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού πολύ πρόσφατα τα επίπεδα καθαρής μετανάστευσης στη χώρα άγγιξαν νέο υψηλό. Σύμφωνα με την έκθεση, θα υπάρχουν επίσης περιορισμοί στο πόσα μέλη της οικογένειας μπορούν να φέρουν μαζί τους οι μαθητές στη χώρα. Οι κανόνες θα ισχύουν επίσης μόνο για αλλοδαπούς φοιτητές που δεν ζουν ήδη στο Η.Β.

Τα σχέδια έρχονται στο πλαίσιο της προσπάθειας της νέας συντηρητικής κυβέρνησης της χώρας να μειώσει την καθαρή μετανάστευση, όπως δεσμεύτηκε και στο μανιφέστο της το 2019.

Περίπου 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την αρχή του έτους μέχρι τον Ιούνιο, με περίπου 560.000 μετανάστες την ίδια περίοδο, με την καθαρή μετανάστευση να φτάνει στο ρεκόρ των 504.000 ατόμων, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Τα αναφερόμενα σχέδια για την αποτροπή ξένων φοιτητών από το να σπουδάσουν στη Βρετανία φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με τη διεθνή στρατηγική ανάπτυξης της κυβέρνησης από το 2019, η οποία σχεδιάστηκε για να αυξήσει τον αριθμό των ξένων φοιτητών που σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο σε 600.000 έως το 2030.

Αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε το ακαδημαϊκό έτος 2020/21, όταν περισσότεροι από 605.000 φοιτητές εκτός Ηνωμένου Βασιλείου εγγράφηκαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η στρατηγική είχε αρχικά τεθεί σε εφαρμογή για να «υποστηρίξει τον εκπαιδευτικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου για πρόσβαση σε παγκόσμιες ευκαιρίες», σύμφωνα με τον κυβερνητικό ιστότοπο.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών φέρεται να αρνήθηκε -σύμφωνα με το CNBC- να σχολιαστεί η εικασία γύρω από την ιδέα ότι οι αλλοδαποί φοιτητές ενδέχεται να εμποδίζονται να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε ακόμη: