Η Alfa Romeo θα αποκαλύψει μέσα στη χρονιά το νέο της μοντέλο, το Milano. Ένα SUV μικρομεσαίων διαστάσεων το οποίο θα αποκαλυφθεί στη μητρόπολη της ιταλικής μόδας στο Μιλάνο, στις 10 Απριλίου.

Όμως υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα νέα για τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα, Stelvio και Giulia. Το SUV, η Stelvio, αναμένεται το 2025 και η Giulia το 2026. Σύμφωνα με τον Ζαν Φιλίπ Ιμπαράτο, Νο1 της Alfa Romeo, τόσο η Stelvio όσο και η Giulia έχουν «δουλευτεί» περισσότερο από δύο χρόνια σε ο,τι αφορά το design.

Για τη Giulia μάλιστα ο Ιμπαράτο τόνισε ότι θα φέρει ένα στυλ όπου θα ερωτεύεσαι το αυτοκίνητο με την πρώτη ματιά.

Όπως πρέπει να είναι μια Alfa Romeo (έχουμε δει και κάτι Alfa Romeo που δεν πρέπει να υπάρχουν στην ιστορία της εταιρίας).

Τόσο η Stelvio, όσο και η Giulia θα κατασκευάζονται στην Ιταλία και έχουν αναπτυχθεί στη νέα πλατφόρμα STLA Large, όπου μπορεί να «φιλοξενήσει» τόσο αμιγώς ηλεκτρικά όσο και μοντέλα με θερμικούς κινητήρες.

Οι νέες Stelvio και Giulia θα είναι επίσης τα πρώτα αυτοκίνητα του ομίλου που θα υιοθετήσουν τη νέα αρχιτεκτονική λογισμικού, η οποία διέπεται από ένα νέο λειτουργικό σύστημα το οποίο θα παρουσιάσει η Stellantis τον Ιούνιο, με την ευκαιρία ενός συνεδρίου με την επωνυμία Investor Day.

Οι αναμενόμενες δυνατότητες ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό αυτές που προσφέρονται από άλλες επωνυμίες (όπως πλατφόρμα cloud για αποθήκευση δεδομένων, υπηρεσίες on demand κ.λπ.), αλλά θα πρέπει να περιμένουμε την παρουσίαση της πλατφόρμας για να κατανοηθεί πλήρως το επίπεδο της καινοτομίας και κυρίως της αποτελεσματικότητας του συστήματος.

Το σίγουρο είναι ότι η Alfa Romeo θα επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό και στη μεταπώληση ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς τα δύο αυτά μοντέλα θα πάρουν το δρόμο και για εκτός Ευρώπης αγορές, όπως ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα.

Το 2027 το νέο μοντέλο με την ονομασία Duetto

Τώρα, τι αναμένεται το 2027, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι «παίζει» ένα μοντέλο με την ονομασία Duetto.

Να θυμίσουμε ότι Duetto ήταν η ονομασία της Spider Αlfa Romeo που είχε παρουσιάσει η ιταλική εταιρία στην έκθεση της Γενεύης το 1966, με υπογραφή Pininfarina, «μαγεύοντας» τους επισκέπτες, ενώ πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες της μεγάλες οθόνης.

Θα είναι λοιπόν ένα Spider 2θέσιο μοντέλο, σε μια εποχή όπου συναντάμε όλο και λιγότερα μοντέλα αυτής της κατηγορίας, ή ένα μοντέλο με αυτό το όνομα θυμίζοντας τις καλές εποχές της Alfa Romeo.

Διαβάστε ακόμη: