Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το βούλευμα «αθωώνει πλήρως, όλους τους κατηγορούμενους από τη κατασκευασμένη κατηγορία της σκευωρίας και στέλνει στο κάλαθο των αχρήστων το στημένο κατηγορητήριο της προανακριτικής».

Ξανά επιτιθέμενος στον Πρωθυπουργό, σημειώνει ότι «τρία χρόνια τώρα, ο κύριος Μητσοτάκης επιχειρεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, να συγκαλύψει το σκάνδαλο, να λασπώσει και να στείλει στη φυλακή τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμη και τους δημοσιογράφους που τόλμησαν να αναδείξουν την αλήθεια».

«Ήλθε, όμως, η ώρα της Δικαιοσύνης και εγώ να αντιστρέψω τα λόγια των κατηγορούμενων που μετετράπησαν σε κατήγορους. Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, κύριε Μητσοτάκη», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το σκάνδαλο που επιχειρήσατε να κουκουλώσετε είναι εδώ και ζητά απαντήσεις», προσέθεσε, θέτοντας τα εξής ερωτήματα: «Ποιοι δωροδοκήθηκαν; Ποιοι εμπόδισαν τους δικαστές; Ποιοι και γιατί κρύβουν την αλήθεια;

Ό,τι και να κάνετε, οι απαντήσεις θα δοθούν. Όσος χρόνος κι αν περάσει», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε καταληκτικά: «Σε αυτόν τον τόπο, η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου δε θα νικηθούν και η Δικαιοσύνη, θα επιστρέψει».

«Απόλυτη δικαίωση το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου»

«Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου μάς δικαιώνει απόλυτα», υποστήριξαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, τα οποία συμμετείχαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση, Σπυρίδων Λάππας, Θεοδώρα Αυγέρη, Γιάννης Γκιόλας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης.

«Αποτελεί δικαίωση για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, εμάς, τα μέλη της προανακριτικής, δίδοντας συνεχείς νομικές και πολιτικές μάχες για την αποκάλυψη της αλήθειας, που με δύο λέξεις συνοψίζεται σε αυτό που λέγαμε και γράφαμε: “Δε μπορεί ποτέ το σκάνδαλο Novartis να θεωρηθεί σκευωρία”».

Παράλληλα, ανέφεραν ότι το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου «αποτελεί κυριολεκτικά “βόμβα” που εκρήγνυται στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ, με “πολιτική” απόφαση των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος του Δημ. Παπαγγελόπουλου και των εισαγγελέων Διαφθοράς (Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη) για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση του σκανδάλου».