Ο κ. Τσεφέριν διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια που ήθελαν την UEFA να επεκτείνει τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ εκτός Ευρώπης, αναφέροντας πως ουδέποτε συζητήθηκε κάτι τέτοιο, στις τάξεις της συνομοσπονδίας.

Ο επικεφαλής της UEFA τάχθηκε… «κόντρα» στα δημοσιεύματα περί διεξαγωγής αγώνων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης εκτός της «Γηραιάς Ηπείρου», χαρακτηρίζοντας ως «εντελώς αναληθείς» τις φήμες των τελευταίων 24ώρων, σχετικά με ενδεχόμενη «εξαγωγή» του θεσμού σε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Κίνα και Μέση Ανατολή.

«Δε συζητήθηκε ποτέ κάτι τέτοιο, ούτε καν ως πρόταση», τόνισε ο Αλεξάντερ Τσεφέριν, στο πλαίσιο της εκτελεστικής επιτροπής που συγκλήθηκε στο Χβαρ της Κροατίας.

«Με όλον τον σεβασμό στα Μέσα ενημέρωσης, είναι αδύνατο να φανταστούμε ότι μπορούν να υπάρχουν τέτοιου είδους ειδήσεις. Δεν το έχουμε συζητήσει ποτέ. Ξαφνικά, διαβάσαμε σε κάποιες ιστοσελίδες ότι αυτό το πράγμα θα συμβεί, ακόμη και αν δεν έχει συζητηθεί ποτέ.

Θα ήξερα αν υπήρχαν συζητήσεις για το ενδεχόμενο να παίξουμε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ εκτός Ευρώπης και δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό», επεσήμανε στη συνέντευξη Τύπου.

Το αρχικό δημοσίευμα του “Athletic” έκανε λόγο για ιδέα που υποστήριξε ο «ισχυρός άνδρας» της Παρί Σεν Ζερμέν, Πρόεδρος της ECA και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, Νασέρ Αλ–Κελαϊφί, έχοντας, μάλιστα, λάβει και τη στήριξη πολλών κορυφαίων συλλόγων.

Διαβάστε ακόμη: