Διαπρεπής δικηγόρος ο εμπνευστής του {Just/Art}*, ο Αλέξανδρος Κασσανδρινός αγαπά την Τέχνη, όσο και την δικηγορία. Πήρε το “βάπτισμα” το 2016, που διοργάνωσε την πρώτη του έκθεση στο δικηγορικό μου γραφείο στο κέντρο της Αθήνας.

Ένας εν γένει χώρος απονομής δικαιοσύνης, ένα δικηγορικό γραφείο μπορεί να λειτουργήσει και ως βάση για την διερεύνηση του κάθε art project.

Εμείς, με αφορμή την διοργάνωση της ατομικής έκθεσης της εικαστικού Στέλλας Βουλγαράκη στον Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός”, μιλήσαμε μαζί του για την νέα του προσπάθεια.

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη

Είστε ένας διαπρεπής δικηγόρος, που όλο και περισσότερο τον κερδίζει η Τέχνη. Μιλήστε μας για το project σας {Just/Art}*. Πώς οδηγηθήκατε σε αυτήν σας την απόφαση;

-To art project {Just/Art}* είναι ένα καθαρά «αυτοαναφορικό» δημιούργημα, (συν)ένωσης και γεφύρωσης των δύο ιδιοτήτων μου, του νομικού- Δικηγόρου και του art lover- συλλέκτη.

Πριν από αρκετά χρόνια – το 2015 περίπου έφτασα σε ένα σημείο στην πορεία της ζωής μου, κατά την οποία εργαζόμουν πάρα πολύ ως Δικηγόρος κάνοντας συμβουλευτική και μαχόμενη δικηγορία ταυτόχρονα, ενώ ο χρόνος για την ενασχόληση μου με την τέχνη, δηλαδή με αυτό που με γέμιζε στην ψυχή μου, μειωνόταν δραστικά.

Έπρεπε να αποφασίσω τι θέλω να κάνω. Ήταν πολύ δύσκολο να αφήσω το επάγγελμα μου, το οποίο μου άρεσε μεν από την μία, με ζούσε δε από την άλλη – εμένα και ένα ολόκληρο γραφείο με εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή η οικονομική κρίση μάστιζε την κοινωνία μας, οι πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις δημιουργούσαν ανασφάλεια, η τέχνη συρρικνωνόταν, οι νέοι κυρίως καλλιτέχνες αδυνατούσαν να τα βγάλουν εις πέρας, εκθέσεις πραγματοποιούνταν με το σταγονόμετρο.

Τότε πήρα την απόφαση να συνενώσω τους δύο αυτούς κόσμους μου και να δημιουργήσω το project {Just/Art}*, το οποίο εννοιολογικά πηγάζει από τις λέξεις Justice and Art (=Δικαιοσύνη και τέχνη) και να καλύψω τις δημιουργικές μου αυτές ανησυχίες, βοηθώντας νέους καλλιτέχνες να δείξουν τις δουλειές τους καθώς και να παρουσιάσω στο κοινό νέες καλλιτεχνικές τάσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ArtViews.gr