Τον Μάιο, εκτός απροόπτου, αναμένεται να επαναλειτουργήσει η Αίγλη Ζαππείου, ένα χρόνο μετά την ημέρα που κατακυρώθηκε στη «Γρηγόρης» η διαχείρισή της.

Ο φορέας που υλοποιεί την επένδυση και έχει αναλάβει την ανακατασκευή, εκμετάλλευση και λειτουργία του Κτιριακού Συγκροτήματος της Αίγλης Ζαππείου, προκειμένου να λειτουργήσει ως πολυχώρος εστίασης, αναψυχής, κινηματογράφου και διοργάνωσης εκδηλώσεων, είναι η «1904 Α.Ε.».

Πρόκειται για την εταιρεία ειδικού σκοπού που ίδρυσαν τον περασμένο Οκτώβριο με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 1,47 εκατ. ευρώ οι εταιρείες Γρηγόρης, συμφερόντων της οικογένειας Γεωργάτου που ελέγχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου και FOODCORP Investments, συμφερόντων του Χρήστου Κοπελούζου που κατέβαλε 720.300 ευρώ και ελέγχει το 49% της εταιρείας.

Το deal Γεωργάτου – Κοπελούζου για τον κοινό έλεγχο της εταιρείας ειδικού σκοπού «1904 ΑΕ» -σ.σ. το 1904 κατασκευάστηκε η Αίγλη- γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού πριν από λίγα εικοσιτετράωρα και συγκεκριμένα στις 2 Ιανουαρίου.

Είχε προηγηθεί την περασμένη Άνοιξη η επιτυχής ολοκλήρωση του διαγωνισμού που «έτρεξε» η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, βάσει του οποίου η Γρηγόρης αναδείχθηκε διαχειριστής. Η 20ετής σύμβαση για τη διαχείριση της Αίγλης προβλέπει μηνιαίο μίσθωμα 35.100 ευρώ και πρόσθετο ενοίκιο -από 1/1/2025- που θα αντιστοιχεί στο 1% επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της ύψους 5 εκατ. ευρώ ενώ η επένδυση που θα υλοποιήσει εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα επίπεδα των 5 εκατ. ευρώ.

Η FOODCORP ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, πρόεδρός της είναι ο Χρήστος Κοπελούζος, αντιπρόεδρος ο Χρήστος Αράπογλου και το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 650.000 ευρώ. Η εταιρεία εστίασης Γρηγόρης που δραστηριοποιείται κατά βάση στον κλάδο υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, συμφερόντων της οικογένειας Γεωργάτου, ιδρύθηκε το 1972 και στη χρήση του 2022 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) εμφάνισε πωλήσεις 79,8 εκατ. ευρώ από 54,4 εκατ. ευρώ το 2021 και EBITDA 16,3 εκατ. ευρώ από 14,3 εκατ. ευρώ το 2021.

Διαβάστε ακόμη: