Με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου, επειδή φέρεται να έκανε σεξ με έναν 16χρονο μαθητή της, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούσε άλλους μαθητές, για να κρατάνε τσίλιες, συνελήφθη μια 26χρονη καθηγήτρια.

Η Χέιλι Κλίφτον-Κάρμακ από το Waynesville, κοντά στο St. Louis, συνελήφθη από το αστυνομικό τμήμα Garden Ridge την Παρασκευή στην Comal County.

Οι σεξουαλικές επιθέσεις στον ανήλικο φέρεται να έλαβαν χώρα στην κομητεία Pulaski του Μιζούρι των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη «DailyMail».

Μετά από έρευνα προέκυψε πως ο πατέρας του εφήβου έθεσε σε κίνδυνο την ευημερία του παιδιού, αφού ισχυρίστηκε ότι γνώριζε πως ο γιος του ήταν σε σχέση με την εκπαιδευτικό.

Τα έγγραφα του δικαστηρίου δηλώνουν ότι ο έφηβος και η καθηγήτρια έκαναν σεξ κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών και είχαν άλλους μαθητές ως «τσιλιαδόρους», σύμφωνα με το KRCG.

Στα αρχεία του δικαστηρίου αναφέρεται ότι ένας υπάλληλος του σχολείου Laquey επικοινώνησε με το τμήμα του σερίφη της κομητείας Pulaski, αναφέροντας την παράνομη σχέση στην αστυνομία.

Ένας άλλος μαθητής έδειξε φωτογραφίες του συμμαθητή του στην Αστυνομία με γρατσουνιές στην πλάτη του. Ο έφηβος είπε ότι οι γρατσουνιές ήταν από την καθηγήτρια, η οποία έκανε σεξ στο δρόμο με τον συμμαθητή του. Η Κλίφτον-Κάρμακ, η οποία έχει δύο μικρές κόρες, χώρισε πρόσφατα από τον Τσανς Κάρμακ, ο οποίος είναι ερασιτέχνης μαχητής πολεμικών τεχνών και είχε ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση στον στρατό των ΗΠΑ.

Ο μαθητής, που παρουσιάστηκε για να αναφέρει τη σχέση, είπε ότι η καθηγήτρια είναι «πολύ φιλική με τους μαθητές και μερικές φορές ντύνεται ακατάλληλα στο σχολείο». Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η Κλίφτον-Κάρμακ συχνά φορούσε «στενά πουκάμισα». Φορούσε, επίσης, στενά κολάν, που «έδειχναν το σώμα της» και συχνά δεχόταν επίπληξη από τη διοίκηση του σχολείου, επειδή ήταν «πολύ δεμένη με τους μαθητές».

Η Κλίφτον-Κάρμακ έφυγε από το Μιζούρι, για να πάει στο Τέξας να επισκεφθεί την οικογένειά της γύρω στις 23 Δεκεμβρίου και δεν είχε επιστρέψει στις 3 Ιανουαρίου. Η καθηγήτρια τελικά συνελήφθη την Παρασκευή, αφού διέφυγε από το Μιζούρι για το Τέξας.

Η καθηγήτρια στη σχολική περιφέρεια Laquey R5 συνελήφθη «χωρίς επεισόδιο» και κρατήθηκε στη φυλακή Comal County. Κατηγορήθηκε για σεξουαλική επαφή με μαθητή, για βιασμό δεύτερου βαθμού, θέτοντας σε κίνδυνο την ευημερία ενός παιδιού και παιδική παρενόχληση, όντας πάνω από τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη από θύμα κάτω των 17 ετών.

Οι ντετέκτιβ επισκέφτηκαν τη σχολική περιφέρεια στις 8 Δεκεμβρίου, για να μιλήσουν με τη δασκάλα και κατέσχεσαν το τηλέφωνό της, αλλά έως ότου η αστυνομία έλαβε ένταλμα, για να το ξεκλειδώσει, δεν μπόρεσαν να δουν κανένα ενοχοποιητικό μήνυμα. Εκείνη την εποχή, η Κλίφτον-Κάρμακ αρνήθηκε ότι είχε οποιοδήποτε είδους σχέσης με μαθητές εκτός σχολείου. Αφού έλαβε ένταλμα, η αστυνομία βρήκε γραπτά μηνύματα, που σχετίζονταν με την υποτιθέμενη σχέση με το 16χρονο αγόρι.

Μετά τη σύλληψη και την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της καθηγήτριας η εγγύηση ορίστηκε στα 250.000 δολάρια.

Συνελήφθη και ο πατέρας του 16χρονου

Όπως φέρεται να έχει καταθέσει μάρτυρας, όταν ο Μάρκ Κρέιτον, όπως είναι το όνομα του πατέρα του 16χρονου, ενημερώθηκε για την παράνομη σχέση, απάντησε ότι το γνώριζε, προσθέτοντας ότι η εκπαιδευτικός χρησιμοποιούσε άλλους μαθητές, για να φυλάνε τσίλιες, ώστε να κάνει σεξ με τον γιο του κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

«Αντί να καταγγείλει τη σχέση, συνέχισε να τους καλύπτει, ενώ έφτασε στο σημείο να επιτρέψει στην καθηγήτρια να πάει στο σπίτι του, για να δει το θύμα, με τον ίδιο να είναι παρών», όπως αναφέρεται στη δικογραφία. Μάλιστα, όταν κάποια παιδιά είπαν στον Κρέιτον ότι θα αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν, εκείνος φέρεται να τους απάντησε ότι (σ.σ. αν δεν το επιτρέψω εγώ) «θα το κάνουν πίσω από την πλάτη μου, οπότε είναι καλύτερο να το επιτρέπω να συμβαίνει». Ο ίδιος φέρεται, επίσης, να έχει πει ότι θα έλεγε ψέματα, αν έπρεπε να καλύψει τον γιο του.

«Έχουμε ενημερωθεί για ποινικές διώξεις, που έχουν κατατεθεί εναντίον ενός υπαλλήλου για φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά», είπε ο έφορος της Σχολικής Περιφέρειας Laquey R-5, Kent Stoumbaugh.

«Κατανοούμε ότι οι κατηγορίες δεν είναι το ίδιο με μια καταδίκη και ο εργαζόμενος πρέπει να θεωρείται αθώος μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή του. Πρέπει, ωστόσο, να τονίσουμε ότι το υποτιθέμενο παράπτωμα είναι ασυγχώρητο και δεν πληροί τα επαγγελματικά πρότυπα για τους υπαλλήλους της περιφέρειας. «Η περιφέρεια έλαβε άμεσα μέτρα μόλις αντιληφθήκαμε την κατάσταση. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η υπάλληλος δε βρίσκεται στην περιφέρεια από τις 8 Δεκεμβρίου 2023 και δεν αναμένουμε την επιστροφή της. Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι κάθε άτομο αντιμετωπίζεται με σεβασμό, ευγένεια και δικαιοσύνη, έτσι ώστε όλοι να αισθάνονται ασφαλείς και ευπρόσδεκτοι στα σχολεία μας».

Αν τελικά καταδικαστεί η γυναίκα, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 3 έως 10 χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: