Τη σκυτάλη της πτώσης από τη Wall Street παρέλαβαν οι ευρωπαϊκές αγορές, με το sell off στην αμερικανική κεφαλαιαγορά και την επιδείνωση της μεταποίησης στην Κίνα.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις γεωπολιτικές του επιπτώσεις. Οι ηγέτες της ΕΕ πρόκειται εξετάζουν το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Το Σαββατοκύριακο, τα Ηνωμένα Έθνη και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού άρχισαν την απομάκρυνση αμάχων από την πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,7% στις 13.999 μονάδες. Κλειστές παραμένουν σήμερα οι αγορές σε Λονδίνο, Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη και Ταϊβάν.

Στη Wall Street, τα futures των δεικτών ανακάμπτουν, μετά τη μεγάλη πτώση στον  τεχνολογικό Nasdaq, ο οποίος σημείωσε τον χειρότερο μήνα του από το 2008, πιεσμένος από την αύξηση των επιτοκίων, τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό και τα απογοητευτικά κέρδη των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία σημείωσαν απρόσμενη πτώση 0,1% τον Απρίλιο, σε μηνιαία βάση.