Νέες διαστάσεις μπορεί να λάβει η δολοφονία του 57χρονου γιατρού στην Αγία Βαρβάρα από τον πεθερό του, γιατί ο κατηγορούμενος φέρεται να απείλησε να δολοφονήσει τον γιο του, όταν ο τελευταίος ζήτησε τον λόγο για το έγκλημα.

Ο άνδρας μίλησε στην εκπομπή Live News και ανέφερε πως «είδα από το μπαλκόνι τον πατέρα μου να κρατάει την καραμπίνα και να φωνάζει ”τον σκότωσα τον π…”. Όταν πήρα τηλέφωνο το θύμα άκουσα το τηλέφωνό του να χτυπάει στο ισόγειο και κατάλαβα ότι ήδη τον είχε σκοτώσει».

«Όταν φώναξα στον πατέρα μου από το μπαλκόνι “τι έκανες ρε;” εκείνος, έστρεψε το όπλο κατά πάνω μου και είπε “θα σε σκοτώσω και εσένα”. Αυτό το είδε και ο 12χρονος γιος μου που βγήκε στο μπαλκόνι», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Αγία Βαρβάρα: Οι λόγοι αντιδικίας με τον γαμπρό

Επίσης, ο άνδρας ανέφερε ότι οι γονείς του είχαν καλές σχέσεις με την αδερφή και τον γαμπρό του πριν από κάποια χρόνια. Ωστόσο, όλα φέρεται να άλλαξαν, επειδή εκείνοι αναζητούσαν τρόπο να ασκούν έλεγχο στη ζωή της και στα ανήλικα εγγόνια τους. Μάλιστα, ο άνδρας ανέφερε ότι οι γονείς διεκδίκησαν την επιμέλεια των εγγονιών με ψευδείς λόγους, ώστε να έχουν έλεγχο στη ζωή τους και να αποφασίζουν εκείνοι.

«Μέχρι πριν 3 χρόνια οι σχέσεις τους ήταν καλές και το ζευγάρι άφηνε τα παιδιά στους παππούδες. Ωστόσο, οι γονείς μου είχαν γίνει παρεμβατικοί στη ζωή της αδερφής μου. Τότε, μετά από δική μου προτροπή βρήκαν μια γυναίκα για να κρατάει τα παιδιά, μέχρι που αραίωσαν οι σχέσεις με τους παππούδες. Οι γονείς μου θεώρησαν ότι για αυτό έφταιγε ο γαμπρός μου και έγιναν εχθρικοί απέναντί του», είπε χαρακτηριστικά.

«Θεωρώ ότι επειδή έχαναν τον έλεγχο, δημιούργησαν όλοι αυτή την ιστορία με την κακοποίηση των παιδιών με σκοπό να πάρουν την επιμέλεια. Ότι αυτός ήταν ο σκοπός τους, μου το είχαν πει ρητώς», σημείωσε στις δηλώσεις του.

Αγία Βαρβάρα: «Ήταν προαποφασισμένο»

Ο γιος του ηλικιωμένου ζευγαριού δήλωσε ότι ο πατέρας του μπορεί να είχε προαποφασίσει το έγκλημα, καθώς έφερε το μοιραίο όπλο από τη Σπάρτη στην Αγία Βαρβάρα, χωρίς κάποιο εμφανή λόγο.

«Όσες φορές μίλησα με τον πατέρα μου στο τηλέφωνο, άκουγα τη μητέρα μου από μέσα, σαν υποβολέα. Ο πατέρας μου τελευταία φορά πήγε στη Σπάρτη τον Σεπτέμβριο του 2023. Οι γονείς εκεί μένουν το περισσότερο διάστημα, επιστρέφουν, δημιουργούν προβλήματα για 5-6 μέρες και φεύγουν ξανά. Τελευταία φορά επέστρεψαν στις 16 Φεβρουαρίου. Περίμεναν την αδερφή και τον γαμπρό μου στην είσοδο της πολυκατοικίας για να τους βρίσουν», είπε ο άνδρας.

«Ο πατέρας μου θεωρώ ότι είχε προαποφασίσει να σκοτώσει το θύμα και για αυτό έφερε το όπλο από τη Σπάρτη. Η δε μητέρα μου, θεωρώ ότι ενίσχυσε την απόφαση του με την προτροπή και τη συμπεριφορά της», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Έπειτα, τόνισε πως «γνώριζαν το πρόγραμμα της αδερφής μου και ήξεραν ότι θα λείπει στη Σπάρτη. Ομοίως, γνώριζαν ότι ο αδερφός μου Σάββατο βράδυ ή εργάζεται, ή θα είναι έξω. Επίσης, γνώριζαν ότι τα ανήλικα παιδιά του θύματος τα κρατάω εγώ με τη σύζυγό μου, γιατί το θύμα συνήθιζε να βγαίνει για δουλειές του σπιτιού. Ήξεραν δηλαδή, ότι μπορούσαν να τον βρουν μόνο του στην είσοδο του σπιτιού, όπως και έγινε».

Αγία Βαρβάρα: Προφυλακίστηκαν τα πεθερικά για τη δολοφονία του γιατρού

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 69χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του γαμπρού του, το περασμένο Σάββατο στο σπίτι τους στην Αγία Βαρβάρα.

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε και η κατηγορούμενη για συνέργεια σύζυγος του 69χρονου η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, διώκεται μετά την μαρτυρία της κόρης της και συζύγου του θύματος ότι την ώρα του φονικού τον παρότρυνε να πυροβολήσει.

Οι σχέσεις του 57χρονου γαμπρού με τα πεθερικά του αλλά και της συζύγου και κόρης τους φέρονται τους τελευταίους μήνες να ήταν εκρηκτικές με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είχαν οδηγηθεί στο τμήμα για ενδοοικογενειακή βία και είχαν αλληλομηνυθεί.

Αγία Βαρβάρα: «Ζητώ συγγνώμη από τα εγγόνια μου που τους στέρησα τον πατέρα τους» λέει ο 69χρονος

Συγγνώμη ζήτησε ο 69χρονος που σκότωσε τον γαμπρό του στην Αγία Βαρβάρα κατά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή.

Για τέσσερις ώρες περιέγραφε πώς ξεκίνησε ο καβγάς που κατέληξε στο φονικό το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

«Ζητώ συγγνώμη από τα εγγόνια μου που τους στέρησα τον πατέρα τους. Αν γυρνούσα τον χρόνο δε θα το έκανα» φέρεται να είπε ο 69χρονος στην απολογία του, σύμφωνα με το Star.

«Την ημέρα που έγινε το φονικό έπινα καφέ στο μπαλκόνι του σπιτιού, στο ισόγειο. Τσακωθήκαμε φραστικά με τον γαμπρό μου, την ώρα που έμπαινε στο σπίτι. Μου είπε “θα σε αφανίσω,, σε έχω λιώσει, είσαι πεθαμένος”. Στο βάθος του σπιτιού ήταν η γυναίκα μου, τακτοποιούσε τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ. Θόλωσα και πήγα πήρα την καραμπίνα από το ντουλάπι και τον πυροβόλησα τρεις φορές. Η καραμπίνα είναι δίκαννη. Έριξα δύο φορές, ξαναγέμισα και έριξα άλλη μία» περιέγραψε.

Αγία Βαρβάρα: «Δεν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα»

Ο 69χρονος ισχυρίστηκε ότι το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο και ότι την καραμπίνα την έφερε από το χωριό, για να μην του την κλέψουν.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε με λεπτομέρειες και στις κακές σχέσεις που είχαν με τον γαμπρό του και την κόρη του, οι οποίες τους είχαν οδηγήσει να αλληλομηνυθούν τέσσερις φορές μέσα σε έναν χρόνο.

«Ο […] είχε περίεργη συμπεριφορά προς τα παιδιά, τα θώπευε. Βλέπαμε και τα εγγόνια μας να φοβούνται τον πατέρα τους», φέρεται να υποστήριξε.

Η κηδεία του άτυχου γιατρού θα γίνει την Παρασκευή στο Γ’ Νεκροταφείο.

Διαβάστε ακόμη: