Σοκ έχει προκαλέσει η στυγνή δολοφονία ενός 57χρονου άνδρα από τον πεθερό του και μάλιστα μπροστά στα μάτια της ανήλικης εγγονής του το απόγευμα του Σαββάτου (24/2) στην Αγία Βαρβάρα.

Ο 69χρονος δράστης πυροβόλησε και δολοφόνησε τον 57χρονο άντρα της κόρης του με δύο πυροβολισμούς, στην αυλή του σπιτιού τους στην Αγία Βαρβάρα, επειδή νόμιζε ότι δεν φέρεται καλά στην κόρη του.

«Ακούστηκε κάποια αψιμαχία και μετά ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Βγήκαμε έξω, γιατί είναι ησυχία και ακούστηκε, ώσπου να πάρουμε χαμπάρι τι γίνεται ακούστηκε και δεύτερος πυροβολισμός. Κάποιος φώναζε ”τι έκανες;”», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

Ο δράστης μόλις διέπραξε τη δολοφονία του 57χρονου, πήρε την καραμπίνα και πήγαινε προς το αστυνομικό τμήμα. Εκεί τον συνέλαβαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν ενημερωθεί για το συμβάν.

«Η γυναίκα ήταν από πίσω για να τον σταματήσει και φώναζε εγώ είμαι παλικάρι πάω να παραδοθώ. Έλεγε είμαι παλικάρι και πάω να παραδοθώ με την καραμπίνα στο χέρι», είπε ένας ακόμη αυτόπτης μάρτυρας.

Αγία Βαρβάρα: Η κόντρα του πεθερού με τον 57χρονο γιατρό

Πληροφορίες συγγενών και φίλων, αναφέρουν πως ο δράστης και η γυναίκα του, δεν τα πήγαιναν καλά ούτε με την κόρη τους ούτε με τον γιο τους.

«Αυτό που ξέρω είναι ότι ο πεθερός ήταν ένας περίεργος άνθρωπος και δεν είχαν πολλές σχέσεις, ούτε η κόρη του, ούτε ο ίδιος ο…, εγώ αυτό γνωρίζω. Τώρα, από το να πάρει μια καραμπίνα και να του αφαιρέσει τη ζωή, δε μπορώ να φανταστώ τι συνέβη», είπε στενός φίλος του ζευγαριού.

Ο πεθερός του θύματος, ισχυριζόταν πως η κόρη του δεν περνάει καλά στον γάμο της και πως ο 57χρονος γιατρός είχε κακοποιητική συμπεριφορά προς την γυναίκα του.

Κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνει κανείς από το περιβάλλον του ζευγαριού. Η αδελφή του θύματος σοκαρισμένη μίλησε στο MEGA, λέγοντας πως έμαθε το τραγικό νέο από το ίντερνετ.

«Δεν ξέρω τίποτα ειλικρινά σας μιλάω. Κι εγώ πριν από λίγο το έμαθα από το ίντερνετ. Δε με ειδοποίησε κανείς από το αστυνομικό τμήμα, τίποτα. Προσπαθώ να βρω άκρη. Πάρα πολύ καλός, φρόντιζε τα παιδιά του, την οικογένειά του, ήταν πάρα πολύ καλός».

Θύτης και θύμα, διέμεναν στην ίδια πολυκατοικία. Στο ισόγειο ο δράστης και η γυναίκα του, στον πρώτο η κόρη με τον 57χρονο και τα ανήλικα παιδιά τους, ενώ στον δεύτερο ο γιος του δράστη, αστυνομικός στο επάγγελμα, που ήταν κι αυτός που ειδοποίησε την αστυνομία μετά τη στυγερή δολοφονία.

Αγία Βαρβάρα: Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε στον 69χρονο.

Την ίδια ώρα, ασκήθηκε ποινική δίωξη και στη σύζυγο του για συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες η σύζυγός του, φέρεται να τον ενθάρρυνε να διαπράξει το έγκλημα. Συγκεκριμένα, είπε στο θυροτηλέφωνο «ρίξτου, ρίξτου».

Και οι δύο αναμένεται να απολογηθούν την Τετάρτη το πρωί.

Διαβάστε ακόμη: