Ντομινίκ Κοτάρσκι σε πρώτο πλάνο για… υπερήφανη πώληση το ερχόμενο καλοκαίρι! Μιλάμε για την τελευταία ενημέρωση από την πιάτσα agents, σχετικά με το ποιος παίκτης του ΠΑΟΚ είναι πιο… εύκολο –και πιο… ανώδυνο– να πουληθεί. Παρεμπιπτόντως ο Κοτάρσκι ήταν (αρχηγός και) ο… ήρωας της U21 της Κροατίας (νίκησε εκτός έδρας 211) κόντρα στην Αγγλία, μαζεύοντας μία σειρά από εγκωμιαστικά σχόλια στη διεθνή πιάτσα των σκάουτς.

Ο Κοτάρσκι είναι ένα πρότζεκτ καθαρά Ζοσέ Μπότο, που λόγω… κροατικού (πολύ ισχυρού ποδοσφαιρικά) διαβατηρίου αλλά και ατζέντη (ο Ιταλός, εκ των κορυφαίων, Παστορέλο), έχει ήδη κινηθεί η σχετική διαδικασία. Κοινώς υπήρξε προεργασία, για συγκεκριμένη αγορά (την ιταλική) αλλά πλέον μιλάμε για δεδομένα.

Τι έμαθε, λοιπόν, η στήλη; Πως ο Κοτάρσκι «δουλεύεται» σε δύο συγκεκριμένες ιταλικές ομάδες για το καλοκαίρι. Στην μία, που έχει… παρελθόν με Σουπερλιγκάτους, θα πάει για βασικός / πρώτος κίπερ. Η άλλη είναι η Νάπολι, για την περίπτωση που στο θερινό παζάρι πουληθεί ο Μέρετ!

Ο Ιταλός πορτιέρε των 18.000.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία είναι πελάτης του Παστορέλο, που τον προορίζει για την Πρέμιερ Λιγκ και στην περίπτωση αυτή θέλει να «περάσει» στους «παρτενοπέι» τον επίσης πελάτη του Κοτάρσκι! Έτσι γίνονται οι δουλειές με τα μεγάλα διεθνή μανατζερικά Γραφεία…


Είναι και οι δύο φορ. Και οι δύο μέχρι το καλοκαίρι του 2021 αγωνιζόντουσαν στην ελληνική Super League. Σήμερα ο ένας είναι πρώτος σκόρερ στο Βέλγιο και ο άλλος πρώτος σκόρερ στην Ολλανδία! Με την χρηματιστηριακή τους αξία μέσα σε 4 μήνες να «εκτοξεύεται» κατά 3.5 και 3.000.000 ευρώ αντίστοιχα!

Ο λόγος για τον Ούγκο Κάιπερς της Γάνδης και πρώην του Ολυμπιακού. Και για τον Τάσο Δουβίκα της Ουτρέχτης, πρώην του Βόλου, τον οποίο είχαν προσπαθήσει να αποκτήσουν οι «ερυθρόλευκοι» πριν πουληθεί στην Ολλανδία αλλά λόγω… Μπέου (και των σχέσεων του Δημάρχου με τον Ιβάν Σαββίδη αλλά και την ΑΕΚ) ήταν –τότε– σχεδόν απαγορευτικό.

Ο 26χρονος Κάιπερς μετράει 16 γκολ και 4 ασίστ σε συνολικά 29 συμμετοχές με την Γάνδη τη φετινή σεζόν κι ενώ η τιμή της μετοχής του έχει ανέβει στα 8.000.000 ευρώ. Από την άλλη, ο 23χρονος Δουβίκας μετράει 13 γκολ και 4 ασίστ σε συνολικά 24 συμμετοχές με την Ουτρέχτη την τρέχουσα σεζόν και ενώ η χρηματιστηριακή του αξία έκανε limit up στα 6.000.000 ευρώ!


Γιατί… θυμηθήκαμε Κάιπερς και Δουβίκα; Επειδή είναι και οι δύο βασικοί υποψήφιοι για μία θέση σε ιστορική / μεγάλη ομάδα της Μπουντεσλίγκα την επόμενη σεζόν!

Εξηγούμαι: Σύμφωνα με την γερμανική πιάτσα agents, τη Bild κι άλλα γερμανικά ΜΜΕ, η Γκλάντμπαχ έχει ήδη φτιάξει μία short list επιθετικών που την ενδιαφέρουν και που εκτιμά οτι δεν θα χρειαστεί να ξοδέψει για τον «εκλεκτό» της, transfer fee πάνω από 10.000.000 ευρώ.

Αυτή, λοιπόν, η short list της Γκλάντμπαχ περιλαμβάνει 3 ονόματα, μέσα στα οποία είναι και ο Κάιπερς αλλά και ο Δουβίκας! Μάλιστα σύμφωνα με τους Γερμανούς η Γάνδη κοστολογεί… σήμερα με 8.000.000 τον Βέλγο σέντερ φορ της ενώ η Ουτρέχτη σε πρόσφατη κρούση της Ρόμα για τον Έλληνα στράικερ ζήτησε 10.000.000 ευρώ!


Για την ιστορία, ο Κάιπερς πουλήθηκε το καλοκαίρι του 2021 από τον Ολυμπιακό στη Μαλίν αντί 750.000 ευρώ και πέρσι αντί 4.000.000 στην Γάνδη (συμπαίκτης με τον επίσης πρώην «ερυθρόλευκο» Οτζίτζα Οφόε) ενώ έχει συμβόλαιο μαζί της ως το 2026. Στην τελευταία του σεζόν στους Πρωταθλητές Ελλάδας, ο Κάιπερς ήταν τρίτος στην ιεραρχία του Πέδρο Μαρτίνς, πίσω από τους Ελ Αραμπί και Χασάν…

Και ο Δουβίκας (ανήκει στο Γραφείο του Έλληνα μεγαλοατζέντη Πασχάλη Τουντούρη, ο οποίος και τον πήγε στην Ολλανδία) πουλήθηκε τον Ιούλιο του 2021 από τον Βόλο στην Ουτρέχτη αντί 1.200.000 ευρώ (ποσοστό πήρε και ο Αστέρας Τρίπολης) ενώ έχει συμβόλαιο με το ολλανδικό κλαμπ ως το 2025


O Χρήστος Μανδάς είναι αναμφισβήτητα από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της φετινής Super League. Σε βαθμό που πυκνά, συχνά στα ματς του ΟΦΗ βρίσκονταν σκάουτς ξένων ομάδων για να τον «σκανάρουν»! Βρέθηκε μάλιστα και στον… προθάλαμο των πρόσφατων κλήσεων του Γκους Πογέτ στη Εθνική Ελλάδας (θα ήταν ο τέταρτος)…

Η στήλη για τον Μανδά αποκάλυψε και το θέμα με την αλλαγή μανατζερικής στέγης αλλά και ποια κλαμπ από το εξωτερικό έχουν εκδηλώσει ήδη επίσημο ενδιαφέρον, τόσο προς τον ΟΦΗ όσο και προς την πλευρά του άσου.

Πάμε και σε… φρέσκιες αποκαλύψεις: Η ισπανική Κάντιθ είναι η ομάδα που φέρεται να έχει ήδη καταθέσει πρόταση αγοράς του στον Μηνά Λυσάνδρου! Με την αίρεση να ενεργοποιηθεί η συμφωνία με το τέλος της σεζόν εφόσον παραμείνει στην La LIga. Σήμερα η Κάντιθ βρίσκεται στη 15η θέση μεταξύ 20 ομάδων αλλά μόλις 2 βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.


Ο ΟΦΗ θέλει να πουλήσει αυτό το καλοκαίρι τον Χρήστο Μανδά και μάλιστα όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα. Προφανώς και για να ξέρει το προς διάθεση μπάτζετ που θα έχει για την επόμενη σεζόν…

Πόσο κοστολογεί ο Λυσσάνδρου τον «Έλληνα Ντοναρούμα»; Με 2.000.000 ευρώ, ποσό που φυσικά αφορά μόνο κλαμπ του εξωτερικού. Εκτός πάντως από τις ισπανικές Κάντιθ, Βιγιαρεάλ εσχάτως για τον Κορυδαλιώτη πορτιέρε έχει μπει γερά στο παιχνίδι διεκδίκησής του και μία ιταλική ομάδα της Serie A! Περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς…

Διαβάστε ακόμη: