Ο Στέφανος Τζίμας αφού έσπασε το ρεκόρ (59χρόνων) του Γιώργου Κούδα και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ και συγχρόνως ο πρώτος παίκτης γεννημένος το 2006 (ανεξαρτήτου ομάδας) που σκοράρει στην Super League, βλέπει να γίνεται μεγάλος ντόρος (πραγματικός όμως) για χάρη του στο εξωτερικό.

Έτσι, λοιπόν, μετά την πρόταση κοντά στα 2.500.000 ευρώ που είχε κάνει τον Δεκέμβριο η Μπριζ κι απορριφθεί από τον ΠΑΟΚ, ο «δικέφαλος» ενημερώθηκε επίσημα πως στο τουρνουά εθνικών ομάδων Κ19 (Elite Round, προκριματικός γύρος του EURO), που γίνεται στην Ιρλανδία, Λίβερπουλ και Άγιαξ θα είναι εκεί για να παρακολουθήσουν τον Τζίμα και ζητούσαν άδεια για να μιλήσουν μαζί του! Για τόσο σοβαρό ενδιαφέρον μιλάμε…

Παρεμπιπτόντως ο Τζίμας (ηλικιακά είναι δύο χρόνια μικρότερος και μέσα στους τρεις νεότερους παίκτες και των 7 ομίλων της διοργάνωσης) σκόραρε δις στην πρεμιέρα κόντρα στην Εσθονία (3-0) ενώ ήταν βασικός / επιθετικό δίδυμο με τον (σκόρερ) Κούτσια στο 1-1 με τη Σλοβακία.

Η πρόκριση πάντως της «γαλανόλευκης» θα κριθεί στο τελευταίο ματς (28/03) με τους γηπεδούχους Ιρλανδούς, για το οποίο έχουν ζητήσει πρόσκληση για χάρη του Τζήμα εκτός από τις Λίβερπουλ, Άγιαξ και οι Μίλαν, Ντόρτμουντ, Ίντερ!


Η στήλη ήταν που αποκάλυψε τις προχωρημένες συζητήσεις και την σχεδόν συμφωνία του Παναθηναϊκού με τους Ιωαννίδη – Βαγιαννίδη για πρόωρη ανανέωση/επέκταση των συμβολαίων τους (έως το 2027 κι ενώ έληγαν το 2025) με υπερδιαπλασιασμό των αποδοχών τους!

Μόνο που η ανακοίνωση τους παίρνει παράταση για ένα μήνα, σύμφωνα τουλάχιστον με τις τελευταίες ενδείξεις. Και παρότι είναι τελειωμένες / κλεισμένες και οι δύο υποθέσεις. Το ζήτησε ο Γιοβάνοβιτς και ο λόγος έχει να κάνει με τα… play offs και την συσπείρωση του γκρουπ!

Ο Σέρβος κόουτς δεν θέλει με τίποτα να αποπροσανατολιστεί η ομάδα του και να … επηρεαστούν τα «πράσινα» αποδυτήρια από θέματα εξωαγωνιστικά, όπως τα συμβόλαια. Και να γίνονται κουβέντες του τύπου «γιατί αυτοί, όχι και εμείς…;».

Δεν είναι άλλωστε λίγοι ακόμη εκείνοι οι «πράσινοι» που τελειώνουν τα συμβόλαιά τους το καλοκαίρι και είτε δεν έχουν συμφωνήσει για να ανανεώσουν (κορυφαία περίπτωση ο αρχηγός Κουρμπέλης αλλά και οι Κώτσιρας, Σάρλια), είτε δεν τους έχει γίνει καν νύξη (Πούγγουρας, Καμπετσής, Σάντσες).


Ο Γεράσιμος Μήτογλου μόλις πριν από λίγες ημέρες ανανέωσε / επέκτεινε το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ ως το 2026. Και μπορεί στις υπογραφές να εμφανίστηκε στα νέα Γραφεία της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ ο ατζέντης του, Βασίλης Παναγιωτάκης, αλλά η συμφωνία του 23χρονου στόπερ με το κλαμπ είχε προηγουμένως κλείσει με απευθείας διαπραγμάτευση του άσου με τους Γιάννη Παπαδόπουλο / Παναγιώτη Κονέ χωρίς την εμπλοκή μάνατζερ!

Για τον Μήτογλου μέτρησε περισσότερο να συνεχίσει στην ΑΕΚ του Αλμέιδα με απώτερο στόχο την καθιέρωσή του στην ενδεκάδα (στη θέση του Βίντα;) και όχι τόσο το οικονομικό. Άλλωστε τα χρήματα που θα παίρνει μπορεί να είναι τα διπλά από αυτά που έπαιρνε αλλά και πάλι είναι ένα πολύ χαμηλό ποσό, σε μία εποχή που η ΑΕΚ έχει πάει άλλη πολιτική (πιο ακριβών) συμβολαίων.

Ο Μήτογλου, λοιπόν, που αυτή την στιγμή είναι τριτοδεύτερος στόπερ στο ρόστερ, θα εισπράττει με βάση το νέο του συμβόλαιο 120.000 ευρώ ετησίως (καθαρές αποδοχές) συν αρκετά μπόνους. Πόσο έπαιρνε ερχόμενος από τον Βόλο; Μόλις 50.000 ευρώ ετησίως! Ακόμη και έτσι πάντως ο Μήτογλου ανανέωσε με λιγότερα χρήματα από όσα καθαρίζει ο Λάτσι (200.000 ετησίως), στόπερ που δεν… πολυβλέπει ο Αλμέιδα και παίζει στην ΑΕΚ Β’. Τι να λέμε μετά…


Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, διεθνής πλέον και με την Εθνική Ελλάδας, πολύ δύσκολα θα αποχωρήσει / πουληθεί αυτό το καλοκαίρι. Όχι γιατί δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι (μάλλον… περισσεύουν), ούτε γιατί δεν μπορεί να πάει προσφορές με οκταψήφια ποσά (ήδη πήγε από δύο κλαμπ κι απορρίφθηκαν) αλλά γιατί αυτή είναι η κοινή γραμμή ιδιοκτησίας – Μπότο – Λουτσέσκου!

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει ζητήσει την παραμονή του «Ντέλια» για τη νέα σεζόν, όπως και τον Κοτάρσκι, Ίνγκασον, Ντάγκλας Αουγκούστο, Ολιβέιρα. Δηλαδή του κορμού της ομάδας στον άξονα. Για τον Κωνσταντέλια ο Ρουμάνος τεχνικός πιστεύει πως την επόμενη σεζόν θα έρθει και πιο κοντά στο γκολ, το μόνο που ίσως λείπει σήμερα από το χαβιαρωμένο πακέτο του.

Στον ΠΑΟΚ, λοιπόν, εκτιμούν πως ο «Ντέλιας» παίζοντας στην Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ, στην Εθνική Ελλάδας και βελτιώνοντας τα ποσοστά του στο σκοράρισμα μπορεί να βγάλει πιο εύκολα ακόμη μεγαλύτερη υπεραξία την σεζόν 2023 – 2024. Και σε αυτή την περίπτωση θα μιλάνε πλέον για ποσά από 20 μέχρι 25.000.000 ευρώ!


Δεν είναι κακό να ευλογάμε που και που τα γένια μας. Η στήλη, λοιπόν, αποκάλυψε στις 16 Μαρτίου κατά λέξη: «Υπάρχει πάντως και κάτι ακόμη που κυκλοφορεί στα Γιάννια τον τελευταίο μήνα κι αφορά τον Σταύρο Πήλιο, από τις αποκαλύψεις της φετινής Super League.

Ο 22χρονος αριστερός μπακ, ο οποίος από τον Οκτώβριο όταν και ξεκίνησε βασικός στην ομάδα του Στάικου, έχει καταγράψει 18 σερί 90άλεπτα (έχασε μόνο το τελευταίο ματς με Άρη λόγω καρτών), φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με μεγάλη ομάδα του πρώην ΠΟΚ για το καλοκαίρι και να αποτελέσει τον νέο… Κούτρη! Λεπτομέρεια: Ο Πήλιος έχει μπει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του, που ολοκληρώνεται στον ΠΑΣ τον Ιούνιο!…»! Πιο φωτογραφικό, δεν γινόταν….

Το τελευταίο 48άωρο, λοιπόν, γράφεται στα ελληνικά ΜΜΕ πως ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει και κλείσει για το καλοκαίρι τον Σταύρο Πήλιο του ΠΑΣ Γιάννινα. Τον… νέο Λεονάρντο Κούτρη δηλαδή! Άντε;

Απλά να συνεισφέρω στην κουβέντα πως στους αριστερούς μπακ ο Ολυμπιακός έχει δώσει δανεικούς τους νεαρούς Λάιντνερ / Κίτσο, έχει φέρει από τον Γενάρη τον Ραμόν (συνομήλικος του Πήλιου) ενώ θεωρητικά θα επανέλθει για τον Λάτο που μένει ελεύθερος από την Βαλένθια. Χαμός δηλαδή… Βέβαια ο Πήλιος είναι Έλληνας και όπως γράφεται εσχάτως ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει κι άλλους Έλληνες…

Διαβάστε ακόμη: