Θέμα χρόνου αποτελεί, πλέον, το done deal στην υπόθεση ανανέωσης / επέκτασης συμβολαίου του Οδυσσέα Βλαχοδήμου με την Μπενφίκα. Μια διαπραγμάτευση που κρατάει περίπου 3 μήνες και ξεκίνησε μετά το «ναυάγιο» της καλοκαιρινής μεταγραφής του 28χρονου ομογενή κίπερ στον Άγιαξ…

Όπως, λοιπόν, κυκλοφορεί το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία, έδρα του Γραφείου που εκπροσωπεί τον «Όντι», ουσιαστικά υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για συμβόλαιο έως το 2027 (το υπάρχον τελείωνε το καλοκαίρι του 2024)!

Με γενναία αύξηση αποδοχών, που θα τον καταστήσει έναν από τα πιο υψηλά συμβόλαια της Μπενφίκα και τον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα ποδοσφαιριστή, με ετήσιες αποδοχές που θα φτάνουν τα 2.500.000 ευρώ συν μπόνους!


Και για όσους το παραπάνω ποσό τους φαίνεται υπερβολικό, θυμίζω πως ο Άγιαξ στο φινάλε της θερινής μεταγραφικής περιόδου, πρόσφερε στον Βλαχοδήμο τετραετές συμβόλαιο με 3.500.000 ευρώ τον χρόνο.

Επίσης, πως το καλοκαίρι του 2021, η Μπενφίκα είχε αρνηθεί προτάσεις, τόσο από την Ατλέτικο Μαδρίτης όσο και από την Πρέμιερ Λιγκ, για τον Βλαχοδήμο (του έχει βάλει buy out 60 εκατομμύρια)!

Όλα αυτά για έναν παίκτη που ο Παναθηναϊκός πριν από μία τετραετία πούλησε μόλις με 2.400.000 ευρώ στους «Λουζιτανούς», αν κι απο αυτό το ποσό –όπως λέει η πιάτσα agents– στο ταμείο των «πράσινων» έφτασαν αρκετά λιγότερα από 2.000.000! Ήταν η εποχή που ο Γιάννης Αλαφούζος είχε τον Παναθηναϊκό σε καθεστώς… μνημονίου και οι παίκτες πουλιόντουσαν «μπιρ παρά»!

Και κάτι τελευταίο για τον «Όντι»: Το γεγονός πως θα ανανεώσει με την Μπενφίκα, κάνοντας ένα «χρυσό» συμβόλαιο, δε σημαίνει πως το ερχόμενο καλοκαίρι δεν θα πουληθεί. Κρατήστε το αυτό…


Λίαν προσεχώς, λοιπόν, ο Βλαχοδήμος θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ‘Έλληνας ποδοσφαιριστής, αλλά δε σημαίνει πως θα είναι και ο πιο… ακριβός! Σύμφωνα, τουλάχιστον, με το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και τις τιμές των μετοχών σε αυτό…

Τι εννοώ; Πολύ απλά από τις 3 Νοεμβρίου ο Έλληνας με την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία είναι ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας! Ο αριστερός μπάκ της Λίβερπουλ και πρώην του Ολυμπιακού, είδε την μετοχή του να κάνει limit up στα 18.000.000 ευρώ. Με μία αύξηση 3.000.000…

Αφήνοντας πίσω του τον Οδυσσσέα Βλαχοδήμο, ο οποίος είχε πάντως άνοδο μιας θέσης, από την 3η στη 2η θέση, με τα 16.000.000 χρηματιστηριακή αξία. Για τον κίπερ της Μπενφίκα όμως, αυτή η τιμή της δεν συνιστά και limit up αφού στις 28 Ιανουαρίου 2021 είχε καταγράψει το ρεκόρ του (18.000.000).


Έναν χρόνο νωρίτερα, εκεί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2021, ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος δεχόταν το καλύτερο δώρο. Η μετοχή του έκανε limit up στα 17.000.000 και γινόταν ο πιο ακριβός Έλληνας.

Για να ακολουθήσει το καλοκαίρι, η ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του από την Στουτγκάρδη, με την Άρσεναλ να εισπράττει συνολικά (loan + transfer fee) 3.950.000 ευρώ. Σημειολογικά το αναφέρω, πως τον Γενάρη του 2018 οι «κανονιέρηδες» είχαν σκάσει 2.100.000 ευρώ στον ΠΑΣ για να τον πάρουν.

Η χρονιά όμως, θα βγει με την χρηματιστηριακή αξία του Μαυροπάνου να έχει υποχωρήσει στα 15.000.000 ευρώ και πλέον να φιγουράρει στην 3η θέση της σχετικής ελληνικής λίστας (ο τέταρτος πάντως είναι πολύ… μακριά, ο Μπακασέτας των 11.000.000 ευρώ).

Η διαφορά του Μαυροπάνου με τους Βλαχοδήμο / Τσιμίκα, αν… ερμηνεύω σωστά τις τάσεις της διεθνής αγοράς. Τόσο ο κίπερ όσο και ο αριστερός μπακ έχουν δυναμική για πωλήσεις άνω των 20.000.000 ευρώ.

Αντιθέτως, ο Μαυροπάνος παρότι τουλάχιστον 4 από τις μεγάλες ομάδες της Μπουντεσλίγκα ψάχνουν ήδη για στόπερ, δεν έχουν τον Έλληνα αμυντικό στις προτεραιότητές τους. Και με τα σημερινά δεδομένα, χωρίς δηλαδή να υπάρχουν προτάσεις στον… αέρα προς τη Στουτγάρδη, δύσκολα ο Μαυροπάνος θα πιάσει τιμή πάνω από 10 με 12 εκατομμύρια. Αυτό τουλάχιστον εκτιμάει η πιάτσα…

Διαβάστε ακόμη: