Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν την Τρίτη, ενισχυμένες από το ασθενέστερο δολάριο, ενώ οι επενδυτές αναζήτησαν περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την πορεία αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 0,64% στα 2.007,60 δολάρια ανά ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν επίσης κατά 0,65% στα 2.020,1 δολάρια.

Οι προσφορές για νέο υψηλό ρεκόρ ενδέχεται να περιοριστούν μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη βεβαιότητα για μειώσεις επιτοκίων της Fed αργότερα φέτος, πρόσθεσε ο Ταν.

Το δολάριο υποχώρησε από τα κέρδη που κατέγραψε τη Δευτέρα μετά την αύξηση της δραστηριότητας των εργοστασίων της πολιτείας της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο, αυξάνοντας τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ τον Μάιο.

Αυτό επιβάρυνε τον χρυσό, ωθώντας τον σε χαμηλό δύο εβδομάδων, καθώς το ισχυρότερο δολάριο κάνει τον χρυσό πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Οι αποδόσεις αναφοράς ήταν κοντά στα υψηλά τριών εβδομάδων.

Ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και των οικονομικών αβεβαιοτήτων, αλλά τα υψηλότερα επιτόκια μειώνουν την ελκυστικότητα των χρυσών που δεν αποδίδουν.

Το εργαλείο CME FedWatch δείχνει ότι οι αγορές τιμολογούν με πιθανότητα 85,4% για αύξηση 25 μονάδων βάσης τον Μάιο.

Με την πλειονότητα των στοιχείων των ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες να υποδηλώνουν οικονομική επιβράδυνση και αποδυνάμωση του δολαρίου, οι επιρροές παραμένουν υποστηρικτικές για τον χρυσό, δήλωσε σε σημείωμα η αναλυτής της StoneX, Rhona O’Conell. Το ενδιαφέρον θα στραφεί τώρα στα σχόλια των αξιωματούχων της Fed αυτή την εβδομάδα προτού εισέλθουν σε περίοδο συσκότισης από τις 22 Απριλίου, ενόψει της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας στις 2-3 Μαΐου.

Οι αγορές θα παρακολουθούν επίσης για αναφορές από μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ αργότερα μέσα στην ημέρα μετά τα θεαματικά αποτελέσματα από άλλες τράπεζες την περασμένη εβδομάδα.

Το spot ασήμι σημείωσε άνοδο 0,46% στα 25,21 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα ενισχύθηκε 3,09% στα 1.080,3857 δολάρια ενώ το παλλάδιο εκτινάχθηκε 4,03% στα 1.622,40 δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα