Αύξηση και στο σουβλάκι! Ακόμα και η -λεγόμενη- φθηνή τροφή των Ελλήνων δεν φαίνεται να γλιτώνει από το κύμα των ανατιμήσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, το σουβλάκι έχει… πετάξει το τελευταίο διάστημα, καθώς η τιμή του έχει αυξηθεί κατά περίπου 20%.

«Ήρθε» αύξηση και στο σουβλάκι!

Συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο το τυλιχτό σουβλάκι που κόστιζε 2,30€ πήγε στα 2,80 ευρώ, το σκέτο καλαμάκι από 1,60€ πήγε στο 1,90€, ενώ η μερίδα γύρου αυξήθηκε από τα 7,10€ στα 7,40 ευρώ.

«Ήρθε» αύξηση στο σουβλάκι!

Οι αυξήσεις αυτές αποδίδονται στις αυξήσεις στην ενέργεια, τις πρώτες ύλες όπως το κρέας και το λάδι αλλά και τα υλικά της συσκευασίας, ενώ σημειώνεται ότι το το κόστος αυξάνεται για όποιον προτιμά πιο ιδιαίτερες γεύσεις (πχ σουβλάκι κοτομπέικον ή κεμπάπ γαλοπούλας που μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 4 ευρώ).

Με βάση τα δεδομένα αυτά, ο προϋπολογισμός των νοικοκυριών για διατροφή επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο, καθώς μία τετραμελής οικογένεια, με 2 γονείς και 2 παιδιά, θα χρειαστεί το λιγότερο 6 τυλιχτά. Προς 2,80€ το ένα, αυτό σημαίνει 16,80€ μόνο για τα σουβλάκια από 13,8 ευρώ, ενώ αυξάνεται και η τιμή της χωριάτικης σαλάτας.