Τρεις πρώην βαρυποινίτες αφηγήθηκαν στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή «Αυτοψία» πώς έμπλεξαν με την παρανομία, πώς ήταν η ζωή τους στη φυλακή, αλλά και πόσο δύσκολα έχτισαν το αύριο.

Πρόκειται για τρεις διαφορετικές ιστορίες με ένα κοινό σημείο αναφοράς, τη φυλακή. Μπάμπης 31 χρόνια. Κώστας 22 χρόνια. Τάσος 17 χρόνια.

Αυτοψία: Πρώην βαρυποινίτες περιγράφουν πώς είναι η ζωή στη φυλακή

Η αποφυλάκιση, η επανένταξη και ο ρόλος που διαδραμάτισε ο έρωτας στη ζωή τους είναι τα σημεία στα οποία στάθηκαν ενώ ένας από τους πρώην βαρυποινίτες είχε μιλήσει και πέρυσι στον Αντώνη Σρόιτερ, όταν ήταν ακόμα πίσω από τα κάγκελα.

Και οι τρεις έχουν εκτίσει μεγάλες ποινές, για κλοπές και ληστείες και περιέγραψαν πως είναι πλέον η ζωή τους έξω από την φυλακή.

Ένας από αυτούς, ο Τάσος Στάμου, ο οποίος είχε φυλακιστεί για 17 χρόνια για ληστείες, μίλησε για το πώς έμπλεξε στην παρανομία αλλά και πώς τον συνέλαβε η Αστυνομία.

Όπως είπε, όταν ήταν πολύ μικρός ήταν πολύ καλό παιδί και περισσότερο ζωηρός ήταν ο αδερφός του. Ωστόσο, όπως ανέφερε, στην εφηβική του ηλικία και θέλοντας να οδηγήσει ακριβά αυτοκίνητα, ξεκίνησε να κάνει μικρές κλοπές οχημάτων.

«Η πρώτη επαφή με την παρανομία ήταν ένα κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο γούσταρα να οδηγήσω», είπε αρχικά ο κ. Στάμου.

Στην συνέχεια ξεκίνησε τις ληστείες και σε μια από αυτές συνελήφθη, ωστόσο

«Τις ληστείες τις ξεκίνησα στα 25 περίπου, για δέκα χρόνια έκανα μόνο κλοπές αυτοκινήτων και χρηματοκιβώτια, μέχρι τότε. Όταν είσαι πάνω στην ενέργεια των κλοπών κλπ, κάποια στιγμή θα σε πυροβολήσουν δεν υπάρχει περίπτωση. Εμένα έτυχε και με πυροβόλησαν δυο φορές.

Κι έχω γλιτώσει από θαύμα, πώς το λένε. Με ήθελε η τύχη. Μπορεί να μη σε θέλει. Εμένα δεν με ήθελε στην τράπεζα ας πούμε (σ.σ. τότε που τον συνέλαβαν). Δεν ήταν η πρώτη τράπεζα και η ληστεία έγινε το 1996-97.

Κατηγορήθηκα για 22 ληστείες και δικάστηκα για τέσσερις. “Στράβωσε” 1 Ιουνίου του 1997 στην Ιονική τράπεζα Μελισσίων», είπε ο πρώην φυλακισμένος.

Αυτοψία: «Ζω με 30 σκάγια στο μάτι»

«Ο φρουρός ήθελε να φύγει δέκα λεπτά νωρίτερα και εκείνη την ώρα παρέδιδε το όπλο στον διευθυντή. Αντί να τον βρω μπροστά μου και αριστερά, αυτός ήταν πίσω μου και δεξιά.

Έφαγα μια σφαίρα στην πλάτη, μια στο κεφάλι και από τα σκάγια της δικής μου καραμπίνας έχασα το μάτι μου. Η καραμπίνα έχασε ένα φυσίγγιο. Εγώ την ώρα που δέχτηκα τον πρώτο πυροβολισμό, η σφαίρα πέρασε από την σπονδυλική μου στήλη.

”Έχασα” τα πόδια μου, αλλά αυτό μου έσωσε και την ζωή, γιατί η δεύτερη σφαίρα δεν με πήρε στο κεφάλι. Γιατί έπεφτα και την ώρα που έπεφτα εκπυρσοκρότησε το όπλο γιατί το δάχτυλο ήταν στην σκανδάλη.

Δεν είμαι τόσο επαγγελματίας και η καραμπίνα ήταν προς τα κάτω. Τα σκάγια βρήκαν στο μάτι μου και ένα από αυτά τραυμάτισαν στο δάχτυλο του ποδιού μιας γυναίκας. Έχω 30 σκάγια μέσα στο μάτι, αυτό τα λέει όλα. Τα έχω ακόμα.

Δεν μπορώ να κάνω μαγνητική, είναι το σίδερο μέσα στο κεφάλι, πυροβολημένος που λένε. Δεν βγαίνουν τώρα, μπορεί να είναι και παραπάνω…», είπε ο Τάσος Στάμου.

Διαβάστε ακόμη: