Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε η αυτοκτονία του 12χρονου Μάκη ο οποίος στις αρχές του Μαΐου βρέθηκε απαγχωνισμένος στο δωμάτιό του στα Σεπόλια.

Οι έρευνες σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν τον ανήλικο στην αυτοκτονία συνεχίζονται.

Τι «οδήγησε» στην αυτοκτονία του 12χρονου Μάκη; – Πού στρέφονται οι έρευνες

Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει από τις έρευνες της αστυνομίας για την αυτοχειρία του 12χρονου είναι ότι δεν σχετίζεται με κάποιο διαδικτυακό παιχνίδι αν και αρχικά υπήρχαν φόβοι ότι συμμετείχε στο γνωστό «παιχνίδι θανάτου» του Tiktok, Blackout Challenge.

Η παραπάνω διαπίστωση προέκυψε και από έναν πρώτο έλεγχο που έγινε από τους αστυνομικούς στο κινητό του τηλέφωνο, που βρέθηκε σε άσχετο μέρος από το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο 12χρονος, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Αυτοκτονία του 12χρονου Μάκη: Δεν δείχνουν bullying ή διαδικτυακό παιχνίδι οι έρευνες

Ένα ακόμη σημαντικό συμπέρασμα, που προκύπτει από τις μαρτυρίες μαθητών και καθηγητών του 12χρονου είναι ότι δεν υφίσταται το ενδεχόμενο του συστηματικού bullying.

Ναι μεν είχε κάποια προβλήματα με άλλα παιδιά στο σχολείο, ωστόσο, πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά εκτιμούν οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις έρευνες και είχαν την δυνατότητα να εξετάσουν συνολικά 60 μάρτυρες.

Αυτοκτονία του 12χρονου Μάκη: Δεν δείχνουν bullying ή διαδικτυακό παιχνίδι οι έρευνες

Εάν λοιπόν δεν ήταν κάποιο διαδικτυακό παιχνίδι ή το bullying στο σχολείο, τότε τι ήταν αυτό που οδήγησε τον νεαρό στην αυτοχειρία;

Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που γνωρίζουν πολύ καλά όλες τις πτυχές της υπόθεσης, εκτιμούν ότι για τον θάνατο του 12χρονου μπορεί να ευθύνεται κάποιο «challenge», κάποιο επικίνδυνο «παιχνίδι» που έπαιζε με πρόσωπο ή πρόσωπα από το στενό του περιβάλλον.

Ένα απ’ αυτά τα πρόσωπα που θεωρείται βασικός μάρτυρας και με τον οποίο έχουν μιλήσει οι αστυνομικοί έχει πέσει σε αρκετές αντιφάσεις.

Πιστεύουν όμως ότι είναι θέμα χρόνου να μιλήσει για τις αληθινές συνθήκες υπό τις οποίες οδηγήθηκε στην αυτοκτονία του 12χρονου Μάκη, εκτιμώντας ότι πρόκειται για ατύχημα και όχι για κάποια προσχεδιασμένη ενέργεια.