Η σειρά του Γκάι Ρίτσι «The Gentlemen», ένα spin-off της ομότιτλης ταινίας του 2019, έχει σκαρφαλώσει στο No1 του Netflix, μονοπωλώντας τις συζητήσεις. Γιατί όμως έχει γίνει τόσο viral;

Ένας νεαρός στρατιωτικός των Ηνωμένων Εθνών που γίνεται δούκας, μια θρυλική βρετανική έπαυλη στην αγγλική εξοχή με έργα Τέχνης αμύθητης αξίας, μια hi-tech φάρμα κάνναβης στα υπόγεια μιας στάνης με πρόβατα, ένας αριστοκράτης εθισμένος στην κοκαΐνη που αναγκάζεται να ντυθεί κότα για να ξεπληρώσει ένα παλιό χρέος, ένας ιερέας-γκάνγκστερ που διακινεί ναρκωτικά και πριν τσιμεντώσει τους αντιπάλους του τους διαβάζει χορεία από τη Βίβλο, μια ψυχοπαθής Ασίατισσα των κολομβιανών καρτέλ που αποκεφαλίζει με μια τεράστια ματσέτα τους συνεργάτες της, μια δούκισσα που περιφέρεται αμέριμνη ανάμεσα στους drug dealer πίνοντας τσάι σε βελούδινα σαλόνια, οι αχανείς εκτάσεις της αγγλικής εξοχής, ένα καραβάνι περιπλανώμενων τσιγγάνων με μοντέρνα τροχόσπιτα, ένας δισεκατομμυριούχος που συλλέγει προσωπικά αντικείμενα του Τσώρτσιλ, influencers, tik-toker και τράπερ που ξεπλένουν βρώμικο χρήμα σε fast food με αηδιαστικά hot-dog με καλαμπόκι, ένας νονός του υποκόσμου που ζει στον super design περιστεριώνα μιας φυλακής με private chef και κελάρι με premium συλλεκτικά κρασιά, στημένοι αγώνες μποξ σε κλειστές λέσχες πλουσίων, ένας νεαρός κληρονόμος αριστοκρατικού πύργου που φιλοδοξεί να γίνει ζεν πρεμιέ στο Χόλιγουντ, αλλά πέφτει θύμα εκβιασμού γιατί κρύβει στα υπόγεια της έπαυλής του, μέσα σε βάζο με φορμαλδεΰδη, τον αριστερό όρχη του Χίτλερ, μια καταπράσινη λαμποργκίνι γεμάτη ναρκωτικά που προκαλεί ένα μακελάρικο ξεκαθάρισμα λογαριασμών…

Το νέο σύμπαν του Γκάι Ρίτσι, στην ολοκαίνουργια σειρά The Gentlemen στο Netflix, είναι μια σουρεαλιστική, αστεία, καταιγιστική κατάβαση στην κόλαση του βρετανικού υποκόσμου.

Όταν το Downton Abbey συνάντησε το Peaky Blinders

Τι θα συνέβαινε αν κάποιος έπαιρνε τα σκηνικά από το Downton Abbey και τον υπόκοσμο από Peaky Blinders και τα ένωνε σε μία σειρά που θα διαδραματιζόταν στο σήμερα; Η απάντηση είναι ένα ξέφρενο, χιουμοριστικό σπλάτερ με τη χαρακτηριστική ματιά του Γκάι Ρίτσι. Στα οκτώ συναρπαστικά επεισόδια της σειράς The Gentlemen παρακολουθούμε ακριβώς αυτή τη σύζευξη της ξεπεσμένης βρετανικής αριστοκρατίας, η οποία για να επιβιώσει οικονομικά και να συντηρήσει μια υπερπολυτελή ζωή που ανήκει στο παρελθόν, αναγκάζεται να συμμαχήσει με τον υπόκοσμο και να γίνει η βιτρίνα που χρησιμοποιούν οι drug dealers για να διακινούν ανενόχλητοι τα εμπορεύματά τους.


Η αριστοκρατική οικογένεια στην κηδεία του Δούκα του Χάλστεντ.

Η υπόθεση της spin-off σειράς έχει κοινή μεν θεματική και αισθητική με αυτή της ομότιτλης ταινίας του 2019 από τον Γκάι Ρίτσι, αλλά είναι μια ολότελα ανεξάρτητη παραγωγή με άλλο καστ και διαφορετική ιστορία. Μπορεί κάποιος να δει τη σειρά χωρίς να έχει δει την ταινία.

Στη σειρά, ο δευτερότοκος γιος του Δούκα του Χάλστεντ, ο Έντι, κληρονομεί τον τίτλο, την περιουσία και την έπαυλη του αριστοκράτη πατέρα του, με μία διαθήκη που παρακάμπτει τον πρωτότοκο γιο, τον εθισμένο στον τζόγο και την κοκαΐνη Φρέντι. Ο Έντι, ο οποίος υπηρετούσε ως αξιωματικός των Ηνωμένων Εθνών στα σύνορα Ευρώπης-Τουρκίας, αναγκάζεται να επιστρέψει στην πατρική έπαυλη και να αναλάβει τα ηνία της οικογένειας.

Ο νεαρός κληρονόμος του δουκάτου του Χάλστεντ, ο Έντι, μαζί με τον πύργο θα κληρονομήσει και ένα συμβόλαιο με τον υπόκοσμο.
Σύντομα ανακαλύπτει δύο μεγάλα προβλήματα που συνοδεύουν τον τίτλο που κληρονόμησε: ο αδερφός του χρωστάει οκτώ εκατομμύρια λίρες σε έναν επικίνδυνο μεγαλέμπορο ναρκωτικών, ενώ στα υπόγεια των στάβλων της έπαυλης έχει δημιουργηθεί ένα hi-tech φυτώριο κάνναβης, από μια αδίστακτη ομάδα κακοποιών που εγκαταστάθηκε εκεί κατόπιν συμφωνίας με τον αείμνηστο πατέρα του Έντι. Η ομάδα των εμπόρων κάνναβης αρχικά βοηθάει τον Έντι και τον Φρέντι να ξεχρεώσουν τον μεγαλέμπορο κοκαΐνης, αλλά έτσι η αριστοκρατική οικογένεια μπαίνει πιο βαθιά μέσα στον υπόκοσμο.

«Άσε τον κόσμο πίσω» -Η νέα ταινία-φαινόμενο του Netflix τα ‘χει όλα: Δυνατό καστ και απέραντη πλήξη
Οι περιπέτειες αρχίζουν όταν ο Έντι, ως νέος Δούκας του Χάλστεντ, αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να μην ανανεώσει το συμβόλαιο με τους παραγωγούς κάνναβης και τους ζητά να φύγουν από το τεράστιο κτήμα του. Στα οκτώ επεισόδια βλέπουμε τους αριστοκράτες και τις διάφορες ομάδες του υποκόσμου, πότε να συνεργάζονται και πότε να πολεμούν αδίστακτα μεταξύ τους.

Η caper comedy του Γκάι Ρίτσι

Ο σκηνοθέτης Γκάι Ρίτσι -πρώην σύζυγος της Μαντόνα και πατέρας του Ρόκο Ρίτσι- όπως και στα δημοφιλή φιλμ του «Δυο καπνισμένες κάννες», «Η αρπαχτή» και «Rock n’ Rolla», υπηρετεί επάξια το είδος της caper comedy, μιας χιουμοριστικής αστυνομικής ιστορίας χωρίς καθόλου αστυνόμους. Στην τυπική caper comedy, με φόντο ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών, μαφιόζικες εκτελέσεις και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, ο θεατής παρακολουθεί τις περιπέτειες μιας ή περισσότερων ομάδων κακοποιών, κάνοντας μια βουτιά στον υπόκοσμο με ένα απίθανο σπλάτερ αίματος και μπόλικες δόσεις μαύρου χιούμορ.

Ο αδερφός του νέου δούκα, χάνει το πατρογονικό του δικαίωμα να κληρονομήσει το δουκάτο, εξαιτίας του εθισμού του στο τζόγο και την κοκαϊνη.
Η σειρά The Gentlemen τα έχει όλα αυτά σε υπερθετικό βαθμό και επεισόδιο το επεισόδιο γίνεται πιο εθιστική, τόσο που δεν θες να τελειώσει. Τα φοβερά σκηνικά της αγγλικής εξοχής, με τις ζοφερές λίμνες, την ομίχλη, τα country style μονοπάτια, τις αγροικίες, τις βρετανικές βιβλιοθήκες των gentlemen, τις αριστοκρατικές επαύλεις που περνούν από γενιά σε γενιά από το Ύστερο Μεσαίωνα έως τις μέρες μας, εναλλάσσονται με τις μάντρες πολυτελών αυτοκινήτων, τα ανήλιαγα υπόγεια του υποκόσμου, με τα πολυτελή κλειστά κλαμπ όπου διοργανώνονται αγώνες μποξ με παράνομα στοιχήματα, με τα φυτώρια κάνναβης και τα βορειοευρωπαϊκά λιμάνια όπου τα φορτία του καρτέλ ναρκωτικών της λατινική Αμερική περνούν στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη: