Ο Elon Musk αποκάλυψε πρόσφατα τα αγαπημένα του podcasts, τα οποία εστιάζουν ιδιαίτερα στην ιστορία.

Κατά τη διάρκεια ενός livestream στην πλατφόρμα του, X (πρώην Twitter), ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX μοιράστηκε τις συστάσεις του για podcast, όταν ρωτήθηκε από τους θαυμαστές του.

Πάθος για την ιστορία

Ο Musk εξέφρασε τη γενική του αγάπη για την ιστορία, δηλώνοντας: “Μου αρέσουν γενικά τα podcasts ιστορίας. Η ιστορία είναι ουσιαστικά μια ιστορία, μια αφήγηση για την πραγματικότητα ή την οπτική γωνία κάποιου γι’ αυτήν”. Αυτό το πάθος του για τις ιστορικές αφηγήσεις αντικατοπτρίζεται στις επιλογές του σε podcast.

Μία από τις κορυφαίες επιλογές του Musk είναι το “Explorers Podcast”, το οποίο εμβαθύνει “στις ζωές, τις εξερευνήσεις και τις ανακαλύψεις των μεγαλύτερων εξερευνητών της ιστορίας”, σύμφωνα με τον ιστότοπό του. Ένα άλλο αγαπημένο είναι το “The Age of Napoleon Podcast”, το οποίο καλύπτει “τη ζωή και τη σταδιοδρομία του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και το ευρύτερο πλαίσιο της Ευρώπης από τις αρχές του 18ου έως τις αρχές του 19ου αιώνα”.

Η “κορυφαία σύσταση” του Musk είναι το podcast “Hardcore History” του Dan Carlin, που εξυμνείται για το “μοναδικό μείγμα υψηλού δράματος, αριστοτεχνικής αφήγησης και ανατροπών τύπου Twilight Zone”, όπως περιγράφεται στη σελίδα του Apple Podcasts.

Και ακουστικά βιβλία, εκτός από τα podcasts

Εκτός από τα podcasts, ο Musk απολαμβάνει τα ακουστικά βιβλία. Συγκεκριμένα ανέφερε το “The Story of Civilization” των Will και Ariel Durant και την έκδοση της “Ιλιάδας” από τον Penguin ως μερικά από τα κορυφαία ακούσματά του.

Με την πάροδο των ετών, ο Musk έχει επίσης συστήσει διάφορα βιβλία, που καλύπτουν διάφορα είδη. Τα ποικίλα ενδιαφέροντά του αναδεικνύουν μια βαθιά εκτίμηση τόσο για την ιστορική γνώση, όσο και για τη φουτουριστική σκέψη, προσφέροντας ένα παράθυρο στο μυαλό μιας από τις πιο καινοτόμες προσωπικότητες της εποχής μας.

Αν θέλεις να επεκτείνεις τη δική σου λίστα αναπαραγωγής podcast, μπορείς να ακολουθήσεις τις συστάσεις του Musk, ειδικά αν μοιράζεσαι τον ενθουσιασμό του για την ιστορία.

Διαβάστε ακόμη