Γλυκόπικρη γεύση αφήνει στην ΑΕΚ η ισοπαλία με τον Άγιαξ (1-1). Γλυκιά γιατί κατάφερε να πάρει έναν βαθμό κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Η ΑΕΚ που βρέθηκε πίσω στο σκορ, σε ένα ακόμα φετινό παιχνίδι, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της στο β’ ημίχρονο δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και κατάφερε να φτάσει στο 1-1. Πικρή (γεύση) γιατί λίγο πριν το φινάλε του ματς ο Γιόνσον θα μπορούσε να σκοράρει και να της δώσει μια σπουδαία νίκη και σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση.

Παρόλα αυτά, η ισοπαλία της Μαρσέιγ με την Μπράιτον (2-2), κράτησε τους «κιτρινόμαυρους» στην κορυφή, που πλέον μετρούν 4 βαθμούς. Εξαιρετική η εικόνα της ομάδας του Αλμέιδα σε αρκετά σημεία της αναμέτρησης, η οποία έδειξε πως μπορεί να σταθεί επάξια και σε μία εξαιρετική (με όσα προβλήματα έχει) ομάδα.

Πολύ καλή εμφάνιση από Βίντα, Μουκουντί, που έκαναν ότι μπορούσαν για να περιορίσουν τους απίθανους Μπρόμπεϊ, Μπόρζες και Μπεργκβάιν (που άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 30′), πολύ κινητικός και ο Άμραμπατ, που είχε και την ασίστ στο 1-1.

Επόμενο παιχνίδι της «Ένωσης» στη Μασσαλία που θα πάει να υπερασπιστεί την πρωτιά της, με τους Άγγλους να κοντράρονται με τους Ολλανδούς.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη τελική προσπάθεια. Στο 9’, ο Άμραμπατ έγινε κάτοχος εκτός περιοχής και έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Στο 12’, ο Άγιαξ έχασε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα. Ο Μπόρζες έγινε κάτοχος από δεξιά και συγκλίνοντας προς τον άξονα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σουτάρε από τα όρια της περιοχής, με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει σε δεύτερο χρόνο.

Στο 20’, ο Άγιαξ είχε μία εξίσου καλή στιγμή. Αφού ο Γκατσίνοβιτς καθυστέρησε, έχασε την μπάλα και ο «Αίας» βγήκε στην αντεπίθεση, με τελικό αποδέκτη τον Μπρόμπεϊ, ο οποίος έφτασε πολύ άνετα απέναντι στον Στάνκοβιτς, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Στο 25’, ο Σιντιμπέ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Αραούχο κατέβασε στην περιοχή και σούταρε με το αριστέρο, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στον Χατζισαφί, το σουτ του οποίου πέρασε αρκετά δίπλα από το δοκάρι. Στο 28’, ο Άγιαξ κέρδισε πέναλτι για τράβηγμα του Πινέδα, μετά από ωραία κίνηση του Μπεργκβάιν από τον άξονα. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Στάνκοβιτς, ο οποίος βρήκε τη σωστή γωνία, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι, για το 0-1.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και έφτιαξε κάποιες καλές ευκαιρίες. Στο 35’, ο Πινέδα έκανε ωραία κίνηση από δεξιά και σούταρε από διαγώνια θέση, με τον Χόρτερ να αποκρούει. Στη συνέχεια, ο Σιντιμπέ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν βρήκε με τον καλύτερο τρόπο την μπάλα και την έστειλε πάνω από την εστία. Στο 39’, Μετά από σέντρα του Χατζισαφί από αριστερά -ύστερα από επιμονή του Αραούχο στην περιοχή- ο Πόνσε δεν σηκώθηκε όπως θα ήθελε για την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ από πολύ καλή θέση.

Στο 43’, ο Στάνκοβιτς έκανε μία τεράστια επέμβαση, απομακρύνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ τη «βολίδα» του Μπεργκχάους εκτός περιοχής. Στο 45’ και έπειτα από επικίνδυνη σέντρα του Γκατσίνοβιτς από αριστερά, κεφαλιά-ψαράκι από τον Βίντα, με την μπάλα να περνά κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, με τον Άγιαξ να πηγαίνει προηγούμενος στο ημίχρονο (0-1).

Στις αρχές του δευτέρου μέρους, η ΑΕΚ πήρε την κατοχή, με τον Άγιαξ να είναι πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, χωρίς να υπάρχει η μεγάλη φάση. Στο 66’, ο Γκατσίνοβιτς έκανε ωραία κίνηση και μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε, σταμάτησε τον Χόρτερ που απομάκρυνε, ενώ στη συνέχεια, το σουτ του Πόνσε κόντραρε στα σώματα. Στο 73’, και μετά από βαθύ γέμισμα, ο Γκατσίνοβιτς έπαιξε το εναέριο ένα-δύο με τον Αραούχο, αλλά το βολέ που επιχείρησε από κοντά, ήταν άστοχο.

Ισοφάρισε ο Βίντα

Ένα λεπτό αργότερα, όμως, η ΑΕΚ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε κόρνερ με πάσα και αφού έγινε ξανά αποδέκτης, έκανε μια απίθανη σέντρα, με τον Βίντα να στέλνει την μπάλα με καρφωτή κεφαλιά στα δίχτυα του Χόρτερ, για το 1-1!

Στο 77’, μάλιστα, η ΑΕΚ έφτασε κοντά στην ανατροπή. Ο Μάνταλος έκανε ωραία προσποίηση και σουτ με το αριστερό, στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι. Στο 81’, ο Στάνκοβιτς σταμάτησε το σουτ του Τέιλορ εκτός περιοχής.

Στα τελευταία λεπτά, η «Ένωση» έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Στο 89’, ο Ελίασον μοίρασε για τον Άμραμπατ, εκείνος πάσαρε στον Αραούχο, όπου από καλή θέση έστειλε την μπάλα πάνω στον Χόρτερ. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Γιόνσον έκανε το ένα-δύο με τον Μάνταλο και αφού πάτησε περιοχή, έφυγε απέναντι από τον Χόρτερ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Ολλανδό γκολκίπερ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (74′ Ελίασον), Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ (67′ Ρότα), Σιμάνσκι, Πινέδα (67′ Γιόνσον), Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς (79′ Μοχαμάντι), Αραούχο, Πόνσε (67′ Μάνταλος).

Άγιαξ (Μόρις Στάιν): Γκόρτερ, Χάτο, Άβιλα, Σούταλο, Ρενς, Ταχίροβιτς (84′ φαν ντεν Μπούμεν), Τέιλορ, Μπάργκχαους, Μπέργκβαϊν, Φορμπς (84′ Ντόνχεν), Μπρόμπεϊ (73′ Άκπομ).

Διαβάστε ακόμη: