Ο Σβεν Μίσλινταντ είναι ένας Γερμανός αθλητικός διευθυντής με περάσματα απο Ντόρτμουντ/Άρσεναλ/Στουτγκάρδη, ο οποίος έχει σούπερ σχέση με τον ομογενή (απο την Γερμανία) αgent Κωνσταντίνο Φάρρα και που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην μέχρι τώρα διεθνή καριέρα των (“ομόσταβλων” στην εταιρία του Φάρρα) Σωκράτη Παπασταθόπουλου και Κωνσταντίνου Μαυροπάνου!

Ο Μίσλινταντ , λοιπόν, μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο αποχώρησε απο την Στουτγκάρδη αλλά δεν έμεινε για πολύ καιρό χωρίς δουλειά.

Για την ακρίβεια συμφώνησε πρόσφατα με τον Άγιαξ και πιάνει δουλειά απο 19 Μάϊου με τον τίτλο του ποδοσφαιρικού διευθυντή!

Ένας Γερμανός θα κάνει δηλαδή το ποδοσφαιρικό αφεντικό στο κλαμπ σύμβολο του ολλανδικού ποδοσφαίρου! Αν μη τι άλλο ενδιαφέρον και… πρωτοποριακό!


Για τους αδαείς ο Σβεν Μίσλινταντ είναι ο… μέντορας του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου.

Αυτός τον πήρε στην Άρσεναλ (απο τον ΠΑΣ) αλλά και στην Στουτγκάρδη (απο την Άρσεναλ)!

Κι αυτός θα προσπαθήσει να τον αγοράσει ξανά, αυτή την φορά για λογαριασμό του Άγιαξ!!

Για αυτό το σενάριο μέχρι και στοιχήματα ήδη πέφτουν στην διεθνή πιάτσα agents…

Ο Μαυροπάνος βεβαίως έχει φτάσει σήμερα τα 15.000.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία, είναι μέσα στους 3 πιο ακριβούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, ακούγεται για μεγάλα κλαμπ σε Ιταλία (Ιντερ), Γερμανία, Ισπανία ακόμη και στην Πρέμιερ Λιγκ και σίγουρα το transfer fee που θα πρέπει να πληρωθεί θα είναι αδιαπραγμάτευτα…8ψηφιο ποσό!!

Η Στουτγκάρδη είτε μείνει στην Μπουντεσλίγκα, είτε υποβιβαστεί, θα πουλήσει τον Μαυροπάνο.

Ο Μίσλινταντ, απο την άλλη, ποτέ δεν… ξεχνάει τα κλαμπ που δούλεψε και έφτιαξαν το επαγγελματικό προφίλ του και στην επόμενη δουλειά του το ανταποδίδει αγοράζοντας παίκτες.

Το ίδιο λογικά θα κάνει τώρα και ως CEO του Άγιαξ με παίκτη της Στουτγκάρδης…


Εδώ έρχεται και κολλάει, όπως το παξιμάδι με την βίδα, ο Μαυροπάνος. Ο Μίσλινταντ όχι μόνο “λατρεύει” τον 25χρονο Έλληνα στόπερ αλλά έχει… υπογράψει και την μέχρι τώρα καριέρα του αφού είναι “υπεύθυνος” για τα…total transfer fees που πληρώθηκαν στο παρελθόν (6.100.000 ευρώ)!

Ο Μίσλινταντ ξέρει να κάνει πωλήσεις, πόσο μάλλον τώρα που αναλαμβάνει ένα κλαμπ όπως ο Άγιαξ που παράγει συνέχεια και πουλάει ακριβά. Ακόμη και στόπερ τα τελευταία χρόνια.

Την περασμένη σεζόν έδωσε με 58.000.000 τον Μαρτίνες στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ το ερχόμενο καλοκαίρι σειρά αναμένεται να πάρει ο 21χρονος Τίμπερ (με τα 42 εκατομμύρια χρηματιστηριακή αξία και τις 17 συμμετοχές ήδη στην Εθνική Ολλανδίας).

Οπότε ο Μίσλινταντ έχει ήδη έτοιμη την διάδοχη λύση του Τίμπερ και ακούει στο όνομα… Μαυροπάνος.

Ακόμη κι αν χρειαστεί να ξοδέψει ένα ποσό από 17 ως 20.000.000 ευρώ για την αγορά του από την Στουτγκάρδη (ποσοστό έχει να παίρνει και η Άρσεναλ)!!!


Ο Κλεμέντ Μισελέν ήταν από τις ελάχιστες μεταγραφές/αγορές που έγιναν το καλοκαίρι του 2021 στην ΑΕΚ και δεν αξιοποιήθηκαν από τον κόουτς της επόμενης σεζόν, δηλαδή τον Ματίας Αλμέιδα.

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος Γάλλος δεξιός μπακ τον περασμένο Σεπτέμβριο παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπορντό, που είχε υποβιβαστεί στην Ligue 2. Xωρίς οι “Γιρονδίνοι” να πληρώσουν loan fee αλλά αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου το συμβόλαιό του (plus 500.000 ευρώ ετησίως)…

Στην συμφωνία ΑΕΚ – Μπορντο για τον Μισελέν μπήκε όμως, οψιόν αγοράς τους απο το γαλλικό κλαμπ.

Υποχρεωτική εφόσον ο δεξιός μπακ συμπλήρωνε συγκεκριμένες συμμετοχές στην Ligue 2! Πόσες στον αριθμό; Είκοσι πέντε (25)…

Πόσες μετράει μέχρι τώρα κι ενώ απομένουν ακόμη 7 αγωνιστικές; 21 συμμετοχές, οπότε του λείπουν ακόμη 4 για να ενεργοποιηθεί αυτομάτως η αγορά του απο την ΑΕΚ.

Προσοχή: αν η Μπορντό ανέβει/επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία (είναι 2η σήμερα στο πρωτάθλημα) θα πρέπει να πληρώσει στην ΑΕΚ 2.000.000 για τον Μισελέν ακόμη κι αν δεν έχει πιάσει το πλαφόν των 25 συμμετοχών.

Εαν όμως, παραμείνει στην Ligue 2 η Μπορντό τότε μόνο αν έχει κάνει τις παραπάνω συμμετοχές ο Μισελέν θα ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του και με τα… μισό ποσό, δηλαδή 1.000.000 ευρώ (όσα είχε δώσει και η ΑΕΚ για να τον αγοράσει από την Λανς)!


O Άκης Μάντζιος δεν… πρόλαβε να ολοκληρώσει την σεζόν στην Τρίπολη, παρότι πήγε στα μισά ως αντικαταστάτης του Ηρακλή Μεταξά.

Και παρά την άσχημη κατάληξη στον πάγκο του Αστέρα (έφυγε ενώ είχαν ξεκινήσει συζητήσεις για ανανέωση της συνεργασίας τους) έχει το δικό του fan club στην Super League…

H στήλη , λοιπόν, έμαθε πως ο Μάντζιος “μιλάει” με τον Ατρόμητο, για να τον καθοδηγήσει την σεζόν 2023-24.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός φέρεται να μιλάει απευθείας με τον Γιώργο Σπανό.

Όπως μου μεταφέρθηκε είναι απο τις διαχρονικές (προπονητικές)… αδυναμίες του ιδιοκτήτη του Ατρομήτου.

Στον οποίο πάντως σίγουρα δεν θα συνεχίσει ο Ουαλλός νυν τεχνικός του, Κρις Κόουλμαν!


Μιας και πιάσαμε τους Σουπερλιγκάτους προπονητές, να μεταφέρω τι λέει η πιάτσα και για τον Γιάννη Αναστασίου. Δηλαδή πως θα “τελειώσει” κι αυτός απο τον πάγκο του Παναιτωλικού με το φινάλε της σεζόν.

Δεν πρόκειται δηλαδή να πάει σε… 3ετία στο Αγρίνιο.

Σύμφωνα με τον… αγρινιώτικο αστικό μύθο η μόνη ελπίδα του Αναστασίου για να ανανεώσει με τον Παναιτωλικό είναι τελικά να ευοδωθεί το deal της πώλησης του κλαμπ απο τον Κωστούλα στην οικογένεια Καμίνσκι.

Ένα deal που η ολοκλήρωσή του παραπέμπει λίγο σε…Γιοφύρι της Άρτας.

Στην παρούσα φάση πάντως φέρεται να “ξαναφτιάχνει” το πράγμα με τους επενδυτές απο την Μινεσότα…

Επανέρχομαι στον Αναστασίου: οι “παλιοί” , δηλαδή οι άνθρωποι του Κωστούλα (Μπελεβώνηδες και σία) που ξαναγύρισαν δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν γιατί θεωρούν πως κάπου τους “πούλησε” όταν εμφανίστηκαν οι “νέοι” και τους…καθάρισαν.

Έτσι έχει η κατάσταση στον Παναιτωλικό, οπότε είναι λογικό να έχει επηρεαστεί και αγωνιστικά κάνοντας μεγάλη κοιλιά…


Η Μπεσίκτας έχει όντως καταθέσει επίσημη προσφορά στον Ζόρζε Μέντες για τον Χάμες Ροντρίγκες.

Σύμφωνα μάλιστα με τους Τούρκους έχει δώσει και dealine για να τους απαντήσουν μέχρι 15 Μάϊου!

Τι χρήματα δίνει η τρίτη μεγάλη ομάδα της Κωνσταντινούπολης στον Κολομβιανό σταρ;

Ετήσιες καθαρες αποδοχές 2.600.000 ευρώ, αλλά για 2ετές συμβόλαιο. Και signing bonus 1.800.000 επειδή είναι ελεύθερος αλλά όχι ως εφάπαξ (900.000 με τις υπογραφές κι άλλα τόσα τον Ιούνιο του 2024 και εφόσον θέλει να συνεχίσει στο κλαμπ).

Ουσιαστικά – στο άθροισμα – οι Τούρκοι δίνουν 3.500.000 τον χρόνο στον Χάμες συν μπόνους στόχων.

Εδώ που τα λέμε τέτοια λεφτά δύσκολα θα βρει αλλού. Κι ας έχει ατζέντη τον Μέντες (κάτι σαν μπάρμπα στην Κορώνη)!

Διαβάστε περισσότερα