search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Adidas: Χαμηλώνει τον «πήχη» της κερδοφορίας για το 2022

Η αναθεώρηση είναι η τέταρτη που γίνεται μέσα στην εφετινή χρονιά από την κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών.

Adidas: Χαμηλώνει τον «πήχη» της κερδοφορίας για το 2022

Η Adidas μείωσε και πάλι τις εκτιμήσεις της τόσο για τα έσοδα όσο και για τα κέρδη του 2022 για να εξηγήσει το τέλος της συνεργασίας της με την εταιρεία Yeezy του Kanye West, αλλά είπε ότι αναμένει ανάκαμψη το επόμενο έτος εν μέσω προγράμματος εξοικονόμησης κόστους.

Ο γερμανικός κολοσσός αθλητικών ειδών προβλέπει πως τα ενοποιημένα έσοδα θα αυξηθούν κατά ένα χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό σε σταθερό νόμισμα, από προηγούμενες εκτιμήσεις για μεσαία μονοψήφια επίπεδα.

Τα καθαρά κέρδη από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες θα ανέλθουν σε περίπου €250 εκατ. φθάνοντας δηλαδή στο μισό από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, με μεικτό περιθώριο 47% και λειτουργικό περιθώριο μόλις 2,5%.

Η αναθεώρηση είναι η τέταρτη που γίνεται μέσα στην εφετινή χρονιά από την Adidas και έρχεται μετά το τέλος της «πολύπαθης» συνεργασίας της Yeezy μετά από μια σειρά από διαμάχες, συμπεριλαμβανομένου ενός πρόσφατου αντισημιτικού ξεσπάσματος από τον ράπερ Mr. West.

Η εταιρεία, ωστόσο, αναμένει να δει ανάκαμψη στα ετήσια αποτελέσματα του 2023. Τα κόστη που σχετίζονται με τη Ρωσία δεν θα επαναληφθούν, ενώ ένα πρόγραμμα για τη μείωση του πληθωρισμού και το υψηλότερο κόστος θα ενισχύσει τα κέρδη του 2023 κατά περίπου €200 εκατ. δήλωσε η Adidas.

Διαβάστε ακόμη: