Άλμα 6,3% κατέγραψε την Τετάρτη 17/4 η μετοχή της Adidas, αφού η εταιρεία αύξησε απροσδόκητα τις ετήσιες προβλέψεις της και ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών δήλωσε ότι αναμένει τώρα ότι τα ουδέτερα από συναλλαγματικές διαφορές έσοδα θα αυξηθούν με μεσαίο έως υψηλό μονοψήφιο ρυθμό το πλήρες έτος 2024, σε σύγκριση με προηγούμενη πρόβλεψη για αύξηση κοντά σε μεσαίο μονοψήφιο ρυθμό, σύμφωνα με το CNBC.

Τα λειτουργικά κέρδη για το έτος αναμένεται να φθάσουν περίπου τα 700 εκατομμύρια ευρώ (745 εκατομμύρια δολάρια), ανέφερε η Adidas στην έκτακτη εμπορική ενημέρωση που δημοσίευσε αργά την Πέμπτη. Προηγουμένως είχε προβλέψει λειτουργικά κέρδη κοντά στα 500 εκατ. ευρώ.

Η Adidas πωλεί τα αποθέματά της Yeezy από τότε που έσπασε τους δεσμούς της με τον Ye, τον ράπερ Kanye West. Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει τώρα ότι η πώληση του υπόλοιπου αποθέματος Yeezy κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους θα οδηγήσει σε πρόσθετες πωλήσεις περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι τα λειτουργικά κέρδη του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν σε 336 εκατομμύρια ευρώ, από 60 εκατομμύρια ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Διαβάστε ακόμη: