Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος σε όλους τους διοικητές των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών, κατά τη διάρκεια ημερίδας που διεξάγεται στην Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας, τόνισε «Σας σέβομαι απεριόριστα, ο ρόλος σας είναι πολύ σοβαρός και σας βλέπω ως συνεργάτες και θέλω να με βλέπετε ως συνεργάτη».

Ωστόσο ο υπουργός Υγείας, κάλεσε, σε αυστηρό τόνο, τους διοικητές να συνεχίσουν τη δουλειά τους με κύριο στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη.

«Δεν είναι όλα μαύρα όπως παρουσιάζονται για το ΕΣΥ. Έχουμε έναν κοινό σκοπό να πετύχουμεν το ΕΣΥ να δουλεύει καλύτερα», είπε ο Υπουργός Υγείας.

Και πρόσθεσε: «Δεν έχω την αυταπάτη ότι θα μπορούμε να τα λύσουμε όλα διά μαγείας ούτε ότι μπορούμε να τα κάνουμε τέλεια. Δεν υπάρχει λαός στον κόσμο που να λέει ότι είναι ευχαριστημένος από το σύστημα υγείας. Και καλώς οι πολίτες ζητούν πάντα το κάτι παραπάνω».

Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στους διοικητές των νοσοκομείων, μία από τις πρώτες αποφάσεις του ήταν η προειλημμένη απόφαση από την προηγούμενη ηγεσία για την επαναξιολόγηση των διοικήσεων στα νοσοκομεία.

«Σας δημιουργεί σε πολλούς ανησυχία γιατί η διαδικασία δεν διασφαλίζει τη συνέχεια της θητείας σας και σε άλλους απογοήτευση που δεν μπορούν καν να υποβάλουν αίτηση. Αν υπάρχει κάποιος που δεν θέλει να συνεχίσει να το πει σήμερα. Όσοι μείνετε θα πρέπει να εργαστείτε», επεσήμανε.

Διαβάστε ακόμη: