Mετά από αρκετές καθυστερήσεις εξαιτίας της πανδημίας και του φόρτου εργασίας της λόγω της κατακόρυφης ανόδου των παραγγελιών μέσω e-shop  όλα δείχνουν πως έρχεται η ώρα της έναρξης λειτουργίας του κέντρου διαλογής της εταιρείας ACS του ομίλου Quest στο Αιγάλεω.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ACS Κώστα Μενεγάκη στο νέο κέντρο διαλογής της εταιρείας θα εξυπηρετείται πλέον και ο μεγαλύτερος όγκος δεμάτων και επιστολών από όλη τη χώρα και το εξωτερικό, ενώ θα υπάρχουν κατά τον αρχικό σχεδιασμό 90 σημεία φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων.

Πρόκειται για μια επένδυση, η οποία θα φτάσει τα 40 εκατ. ευρώ, πολύ περισσότερα δηλαδή από τα 29 εκατ. ευρώ τα οποία είχαν προαναγγελθεί το 2018.

Σύμφωνα με τους προγραμματισμούς από την ACS, το νέο κέντρο διαλογής στο Αιγάλεω θα μπορεί να εξυπηρετεί 50.000 αποστολές την ώρα και σε συνεργασία με το κέντρο διαλογής της Θεσσαλονίκης, η εταιρεία θα είναι σε θέση να διαχειρίζεται έως και 60.000 αποστολές την ώρα.

ACS: Δωρεάν μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης προς τους πυρόπληκτους

Η νέα επένδυση θα ξεκινήσει τη λειτουργία της σύμφωνα με κύκλους του ομίλου Quest γύρω στα μέσα Μαρτίου, με τα επίσημα εγκαίνια, επίσης, να προγραμματίζονται τον ίδιο μήνα.

Αυτό, βέβαια, μεταφέρεται και πάλι με κάθε δυνατή επιφύλαξη από τα στελέχη της εταιρείας, καθώς τον τελευταίο καιρό, και ενώ πλέον η επένδυση έχει φτάσει στην τελική ευθεία, μετά από αρκετές αναβολές, εξακολουθούν να παρατηρούνται καθυστερήσεις στις παραδόσεις υλικών.

Η αργοπορία στη μεταφορά δομικών υλικών, καθώς και οι συνεχείς δυσλειτουργίες λόγω πανδημίας ήταν εξάλλου και οι δύο βασικοί λόγοι για τις συνεχείς ματαιώσεις στην έναρξη λειτουργίας του κέντρου διαλογής.

H εταιρεία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων ταχυμεταφορών στην Ελλάδα, με περισσότερα από 600 σημεία εξυπηρέτησης (σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βουλγαρία), 3.000 εξειδικευμένους εργαζομένους, περισσότερα από 30.000 m2 λειτουργικών και αποθηκευτικών χώρων και πιστοποιήσεις ISO 9001 και ISO 14001.

Με διαρκείς, σύμφωνα με τα στελέχη της, επενδύσεις σε υποδομές, η ACS διαχειρίζεται κάθε χρόνο περισσότερες από 60 εκ. διακινούμενες αποστολές και δέματα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η εταιρεία έκλεισε το 2020, παρά τις δυσλειτουργίες και τις δυσκολίες λόγω καθυστερήσεων στις παραδόσεις, που είχαν διπλασιαστεί σε σχέση με προηγούμενα έτη, με θετικό πρόσημο: Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πωλήσεις της το 2020 έφτασαν τα 118.020.757 ευρώ σε σχέση με τα 105.826.866 του 2019, ενώ τα EBITDA άγγιξαν τα 16.887 χιλ. ευρώ συγκριτικά με τα 15.760 του 2019.