Για πολλούς το 2023 ήταν η χρονιά των ημιαγωγών. Αρκεί μόνο να σκεφτεί κανείς ότι η μετοχή της Nvidia σημείωσε άνοδο κατά 246%.  Ήταν όμως και η χρονιά του «Sloane Pant», του δημοφιλούς παντελονιού γραφείου που βοήθησε στην ενίσχυση της μετοχής της Abercrombie & Fitch, μιας εταιρείας ρούχων 132 ετών, κατά 274%.

Στις 28 Αυγούστου η εταιρεία ανέβασε την πρόβλεψή της για αύξηση εσόδων για το έτος στο 13%.

Η Abercrombie & Fitch έχει προχωρήσει από τους σέξι ασπρόμαυρους καταλόγους και ναι μεν πουλάει ακόμα τη διάσημη κολόνια «Fierce», αλλά δεν μυρίζουν πλέον έτσι τα καταστήματά της.

Αυτή δεν είναι η πρώτη επανεφεύρεση της Abercrombie, μεταδίδει ο Economist. Το 1992, ο Μάικ Τζέφρις επιφορτίστηκε με το να κάνει και πάλι ελκυστική την τότε εταιρεία πωλητή αθλητικών ειδών. Τα κατάφερε, βάζοντας ως στόχο τις πωλήσεις στενών και κομψών ρούχων σε εφήβους.

Ο Τζέφρις αρνήθηκε να εφοδιάσει τα καταστήματα με νούμερα μεγαλύτερα του medium ή με ρούχα σε χρώμα μαύρο και μοβ. Έγραψε επίσης ένα «βιβλίο εμφάνισης» 29 σελίδων για τους υπαλλήλους. Η εμμονή του με το dress code οδήγησε σε μηνύσεις για διακρίσεις από υπαλλήλους. Η εταιρεία πολέμησε μια μήνυση, από μία μουσουλμάνα υπάλληλο της οποίας η μαντήλα παραβίαζε την πολιτική της εταιρείας, μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο της Αμερικής, όπου έχασε.

Υπό την ηγεσία της Φραν Χόροβιτς, η οποία ανέλαβε στη θέση της CEO το 2017 μετά από 15 συνεχόμενα τρίμηνα συρρίκνωσης των πωλήσεων, η εταιρεία διατηρεί το απόθεμα σε χαμηλά επίπεδα και στρέφεται στις τάσεις. Έχει κάνει καλύτερη χρήση των δεδομένων για να κατανοήσει ποια προϊόντα να προσφέρει και ποιους πελάτες να στοχεύσει, αναφέρει η Dana Tesley από την Tesley Advisory Group, μια εταιρεία συμβούλων.

Αντί να κυνηγάει τους εφήβους, η Abercrombie στοχεύει τώρα άτομα ηλικίας 25 έως 40 ετών. Αλλά και οι νέοι της Gen Z τη λατρεύουν επίσης, λέει η Casey Lewis, η οποία γράφει blog για την κουλτούρα της νεολαίας. «Απλώς θεωρείται… μια μάρκα “it”», λέει. Οι νέοι καταναλωτές μπορεί να προτιμούν εταιρείες ταχείας μόδας όπως η Shein για φθηνότερα προϊόντα, αλλά αναζητούν κομψά ρούχα σε λογικές τιμές στην Abercrombie.

Διαβάστε ακόμη: