Σταθερά μπροστά βρίσκεται η ΝΔ, έχοντας προβάδισμα 13,6 έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στη νέα δημοσκόπηση της ALCO, που διενεργήθηκε για το OPEN, με τη συμμετοχή του ethnos.gr, για τον μήνα Απρίλιο.

Σύμφωνα με τα ευρύματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου έρχεται πρώτη η ΝΔ με 37,4%, και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,8%, το ΚΙΝΑΛ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,6%, Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ25 με 2,9%.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα για την πανδημία, τα μέτρα και τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης από την κυβέρνηση.
Στην ερώτηση εάν επηρεάζονται οι αποφάσεις των λοιμωξιολόγων από την κυβέρνηση, το 64% απάντησε θετικά και μόνο το 20% απάντησε αρνητικά.
Το 51% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ σε ποσοστό 40% δήλωσαν ικανοποιημένοι.
Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων (62%) απάντησε ότι πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα.
Οι περισσότεροι πολίτες, σε ποσοστό 55%, δήλωσαν ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, σε σχέση με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών, με το 35% να απαντά αρνητικά.
Σωστή θεωρούν σε ποσοστό 65% την απόφαση να ανοίξουν τα λύκεια με τη χρήση των self test οι περισσότεροι πολίτες.
Τέλος, σε ποσοστό 56% απάντησαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, σε σχέση με την εγκληματικότητα και την ασφάλεια των πολιτών, με το 32% να απαντά θετικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.