Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού της Ψυττάλειας ύψους 324 εκατ. ευρώ πέρσι το καλοκαίρι, έγινε το πρώτο βήμα να προωθηθεί το έργο με την υποβολή από τους 3 υποψήφιους ομίλους, των δεσμευτικών φακέλων με τις τεχνικές και οικονομικές προσφορές!

Θυμίζω ότι ο διαγωνισμός πραγματοποιείται μετά από 2 παρατάσεις της διαγωνιστικής διαδικασίας που πέρασε από 40 κύματα μέχρις ότου ακυρωθεί οριστικά με γνωμοδότηση του ΤΕΕ και συμμετάσχουν εκ νέου και οι κομμένοι από  την Επιτροπή Αξιολόγησης.

Επί του προκειμένου τώρα, ο ανάδοχος του έργου Άκτωρ- Αβαξ  που είχε προκριθεί στον διαγωνισμό που ακυρώθηκε  και ως ο μοναδικός υποψήφιος, έλαβε την καλύτερη βαθμολογία όσον αφορά την τεχνική αξιολόγηση, με την κοινοπραξία Suez- Τέρνα- Ιντρακάτ να ακολουθεί δεύτερη με μικρή διαφορά και την κοινοπραξία Μυτιληναίος – Κωνσταντινίδης στην τριτη θέση.

Ωστόσο οι οικονομικές προσφορές στο τέλος της ημέρας είναι εκείνες που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα αφού οι μεταξύ τους διάφορες όσον αφορά την τεχνική αξιολόγηση δύνανται να υπερκαλυφθούν.

Επί τη ευκαιρία διερωτώμαι: τι λέει για όλα αυτά ο Στασινός; Ο πρόεδρος του ΤΕΕ τη γνωμοδότηση του οποίου επικαλέστηκε ο Σαχίνης, πρωτοπαλλίκαρο του Μπενίση στην ΕΥΔΑΠ επί ΣΥΡΙΖΑ!

Για να καταλαβαίνετε, ο Σαχίνης ανέδειξε τον Στασινό ως θεσμικό παράγοντα!!!

Από πού κι ως πού το ΤΕΕ νομοθετεί και συμπεριφέρεται ως ανεξάρτητη αρχή;

Από πού άραγε αντλεί τη δύναμη του ο Στασινός ο οποίος παριστάνει τον παράγοντα – νταραβεριτζή των κατασκευών;

Αλήθεια, είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα στην τεχνική αξιολόγηση;

Η μήπως θα του ζητηθεί να γνωμοδοτήσει ξανά;

Προς το παρόν αναμονή! Καθώς το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών θα καθορίσει αν θα κατακυρωθεί ο διαγωνισμός ή αν θα πάμε σε νέο γύρο ενστάσεων, αλά παλαιά, όπου θα κληθεί να δράσει (να νομοθετήσει γνωμοδοτώντας εννοώ) και πάλι ο αξιότιμος και αξιοσέβαστος κύριος Στασινός …

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.