Ο συριζαίος Σαχίνης, ο Στασινός και η νέα προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια της κοινοπραξίας
 
Όπως προέκυψε στην πράξη, το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή της κοινοπραξίας Άβαξ- Άκτωρ κατά της παρέμβασης που επιχείρησε η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, η οποία με τις πλάτες- γνωμοδότηση του ΤΕΕ έβαλε ξανά στο παιχνίδι του διαγωνισμού τις κοινοπραξίες που είχαν αποκλειστεί από την Επιτροπή Διαγωνισμού!
Με ωμή παρέμβαση που εκ των υστέρων δικαιώθηκε από το ΣτΕ, ο Σαχίνης, πρώην πρωτοπαλίκαρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΠΑ, άλλαξε τον ρου του διαγωνισμού και με τις υπηρεσίες Στασινού από το ΤΕΕ «έδεσε» την υπόθεση!
Να σημειωθεί ότι ο Σαχίνης όπως ακούγεται στην αγορά, διέπεται από καθεστωτική αντίληψη απέναντι στα ΜΜΕ και μάλιστα στην πρόσφατη διαφημιστική καμπάνια είχα αφήσει έξω εφημερίδες που δεν ήταν αρεστές στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο κ. Μπενίση, σύζυγο της Δούρου!
Έτσι και με την βούλα, δηλαδή τη γνωμοδότηση του ανώτατου θεσμικού οργάνου, ο διαγωνισμός συνεχίζεται και με τις τρεις υποψήφιες κοινοπραξίες οι οποίες αφού δώσουν κάποιες διευκρινίσεις θα κληθούν για αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών.
Πάντως είναι πραγματικά αδιανόητο το ΣτΕ να δικαιώνει μια πραξικοπηματική παρέμβαση της ΕΥΔΑΠ, η ενέργεια της οποίας αφήνει αιχμές για τα πρόσωπα της Επιτροπής Αξιολόγησης του διαγωνισμού. Αν υπάρχουν υπόνοιες τότε οφείλει η ΕΥΔΑΠ να κινήσει νομικές και ποινικές διαδικασίες! Από την άλλη πλευρά είναι επίσης αδιανόητο πως εμφανίζεται ως θεσμικός αξιολογητής το ΤΕΕ!!! Ποιος είναι ο Στασινός και ποιος ο θεσμικός του ρόλος; Ποιος του τον παρείχε; Ο πρωθυπουργός; Ο υπουργός υποδομών; Ποιος; Από που αντλεί την ισχύ του και την παρέμβαση του; Το ζήτημα είναι ουσιαστικό και θεσμικό!
Οφείλει η Πολιτεία να διευκρινίσει τι ρόλο έχει δώσει σε αυτόν τον Στασινό ο οποίος εμφανίζεται παντού και δηλώνει συμμαθητής του Κυριάκου! Και μάλιστα εμφανίζεται περιέργως πως να γνωμοδοτεί επί πλείστων όσων έργων!
Σε κάθε περίπτωση ο διαγωνισμός για την Ψυττάλεια των 350 εκατ. ευρώ πιθανότατα θα έχει μακρύ δρόμο. Καθώς θεωρείται εξαιρετικά πιθανόν Άκτωρ και Αβαξ να προσφύγουν εκ νέου στα διοικητικά δικαστήρια.