Σχετικά με τις αλλαγές της μετοχικής σύνθεσης της ΓΕΚ Τέρνα θα πρέπει να συνεκτιμηθεί ότι οι νέοι μέτοχοι που μπήκαν μόνο τυχαίοι δεν είναι, ούτε Μπακοκαϋμενάκηδες

Η Μαριάννα Λάτση και σίγουρα ένας ακόμη πανίσχυρος μεγαλοεπιχειρηματίας, που με την παρουσία τους στο μετοχικό κεφάλαιο προσθέτουν δύναμη και προοπτικές καθώς και αυξημένη πιστοληπτική ικανότητα στην κατασκευαστική εταιρία.

Και πρέπει επίσης να συνεκτιμηθεί ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται χρηματιστηριακά μετοχική αγοραπωλησία με premium 20%!

Σε χρηματιστηριακούς όρους η αγορά μετοχών με premium 20% στην πράξη σημαίνει ότι οι αγοραστές «βλέπουν» στο μέλλον περαιτέρω απόδοση της μετοχής κατά 30%, δηλαδή από τα 11,2 ευρώ που αγόρασαν να φτάσει σε πρώτη φάση στα 15,5 ευρώ!

Καθώς η πεποίθηση των αγοραστών είναι πως αυτό το επίπεδο τιμών των 15 ευρώ απεικονίζει το fairvalue της ΓΕΚ Τέρνα!

Και οι πληροφορίες λένε πως αυτό ερευνήθηκε, εξετάστηκε και σίγουρα επιβεβαιώθηκε από τις κινήσεις του Γ. Περιστέρη, ο οποίος ρευστοποίησε μεγάλες υπεραξίες στην Τέρνα Ενεργειακή όπου θεωρεί πως η κεφαλαιοποίηση έπιασε ταβάνι, για να συμμετάσχει με όλη τη ρευστότητά του στην ΓΕΚ Τέρνα στα 11,2 ευρώ!

Προφανώς ο Γιώργος Περιστέρης στο τέλος της ημέρας έμαθε από τους Ολλανδούς πώς να βγάζει λεφτά!

Ο συνεταιρισμός εντέλει τον βοήθησε και σε αυτό!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.