Υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή που γίνεται και αυτή έχει να κάνει με τον χώρο και τον χρόνο.Και αυτό συνοψίζεται στην λογική Commerce Everywhere. Με το ηλεκτρονικό εμπόριο δόθηκε η δυνατότητα στους ανθρώπους να αποδεσμευτούν από ωράρια καταστημάτων, από μετακίνηση σε καταστήματα, από την αδυναμία σύγκρισης τιμών και προιόντων και πλέον θέλουν να μπορούν να αγοράζουν όταν και απο όπου θέλουν.
Όλες οι δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία για πώληση είναι χρήσιμες και σε κάποιες περιπτώσεις παλαιότερες τεχνικές ξαναδιαμορφώνονται. Το live streaming θα μπορούσε να είναι η πολύ εξελιγμένη τεχνολογικά προσέγγιση των τηλεπωλήσεων-telemarketing.
Οι έμποροι λιανικής πώλησης και τα εμπορικά σήματα συνεχίζουν να ενσωματώνουν την τάση livestreaming στο μοντέλο των πωλήσεων τους, μια αγορά πολλών δισεκατομμυρίων που αναμένεται να εκτοξευθεί στις ΗΠΑ.Η Nordstrom, η Macy’s και η Avon συγκαταλέγονται ανάμεσα στους τελευταίους παίκτες που αγκαλιάζουν το livestreaming, σύμφωνα με το οποίο οι καταναλωτές μπορούν να ψωνίζουν σε πραγματικό χρόνο ενώ παρακολουθούν ζωντανά βίντεο και η τάση αυτή έχει ακόμα πολλά περιθώρια ανάπτυξης.

Η αμερικανική αγορά του livestreaming

Η αμερικανική αγορά του livestreaming αναμένεται να φτάσει τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2021 και να ξεπεράσει τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023, σύμφωνα με την Coresight Research, μια παγκόσμια συμβουλευτική και ερευνητική εταιρεία. Οι ΗΠΑ προσπαθούν τώρα να προφτάσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης της Κίνας, όπου η αγορά του livestreaming έφτασε τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και θα ξεπεράσει τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, σύμφωνα με την Coresight.
Η Nordstrom θα διαθέτει αγορές ζωντανής ροής σε διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της ομορφιάς, του σπιτιού και της ένδυσης. Ο μεγάλος λιανοπωλητής ξεκίνησε τα ζωντανά βίντεο αγορών με μια εκδήλωση της Burberry, δείχνοντας στους θεατές πώς να φορούν τα ρούχα του σχεδιαστή. Οι μελλοντικές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν μια παρουσίαση των ανοιξιάτικων τάσεων ομορφιάς από εταιρείες όπως η Tom Ford, η Giorgio Armani και η Clinique.

Ψηφιακά μέσα

Η εταιρεία δηλώνει ότι οι πελάτες σταδιακά στρέφονται όλο και περισσότερο στα ψηφιακά μέσα από την ανακάλυψη νεών προϊόντων μέχρι την αποστολή και την παράδοση τους, οπότε και ξεκίνησαν το livestream shopping για να επεκτείνουν τις δυνατότητες τους και να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η Macy’s, εν τω μεταξύ, παρουσίασε την πρώτη της εκδήλωση livestream τον Μάρτιο, σε συνεργασία με το Cosmopolitan magazine, ενώ η Avon αντιμετωπίζει το livestreaming ως έναν τρόπο να ενισχύσει την εμπλοκή των πελατών, να δώσει ώθηση στις πωλήσεις και να επεκτείνει την κοινωνική παρουσία της εταιρείας.

Το livestream shopping γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των online αγορών και των αγορών με φυσική παρουσία

Σε μια εποχή που ορισμένοι καταναλωτές αποφεύγουν να ψωνίζουν στα καταστήματα, οι αγορές μέσω livestreaming τείνουν να αναπαράγουν την εμπειρία στο κατάστημα.
Η διαδικασία παρέχει έναν τρόπο εμπλοκής με τον καταναλωτή που περιλαμβάνει συνομιλία μέσω βίντεο, ζωντανή πώληση, παροχή πληροφοριών και εικονικές υπηρεσίες. Οι συνεδρίες είναι λιγότερο προγραμματισμένες παρέχοντας στους καταναλωτές μια πιο αυθεντική εκπροσώπηση μάρκας-την οποία οι καταναλωτές αναζητούν από τα εμπορικά σήματα σήμερα.

Γιατί Livestreaming είναι αποδοτικό τόσο για τις εταιρείες όσο και για τα brands;

Το Livestreaming έχει συχνά εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό χαρακτήρα. Ως εκ τούτου, τόσο οι μάρκες όσο και οι λιανοπωλητές αναφέρουν ιδιαίτερα αυξημένες ψηφιακές πωλήσεις κατά το οικονομικό έτος 2020. Πιο συγκεκριμένα, τα ποσοστά αυτών των πωλήσεων κυμάνθηκαν μεταξύ του 40% και του 50% των πωλήσεων κατά μέσο όρο σε σύγκριση με το 20% έως 30% κατά το οικονομικό έτος 2019.
Επιπλέον, η Macy’s και Nordstrom, των οποίων οι ψηφιακές πωλήσεις για το οικονομικό έτος 2020 αποτελούσαν το 44% και το 54% των λιανικών δραστηριοτήτων της, αντίστοιχα σημείωσαν παράλληλα μείωση του μέσου όρου ηλικίας των καταναλωτών και έτσι η απόφαση των ζωντανών βίντεο για την ενίσχυση των αγορών ήταν σίγουρα μία στρατηγική απόφαση.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι λιανοπωλητές όπως η Nordstrom, γνωστή για την εξυπηρέτηση και την αλληλεπίδραση των πελατών της, θα ευδοκιμήσουν σε κανάλια όπως το livestreaming επειδή οι καταναλωτές θέλουν πλέον να ακούν και να μαθαίνουν πράγματα από άτομα που εμπιστεύονται. Εν ολίγοις, το Livestreaming προσφέρει αυτό που αναζητούν οι καταναλωτές από τους λιανοπωλητές και τα εμπορικά σήματα σήμερα: πληροφορίες και εμπειρία.
Η Κίνα η οποία ήδη είναι πολύ μπροστά σε αυτή την προσέγγιση οδηγεί τις εξελίξεις αλλά πλέον και σε όλο τον δυτικό κόσμο αρχίζει να αναπτύσσεται η λογική του live-streaming και κατ’ επέκταση του Commerce Everywhere.Είναι δεδομένο οτι στο επόμενο διάστημα θα δούμε τον ρόλο του καταστήματος να αλλάζει και πολλές τεχνολογίες να επηρεάζουν τον τρόπο που οι άνθρωποι αγοράζουν και καταναλώνουν.
https://radar.gr/article/53617/aprostateyti-i-idiotiki-zoi-ton-paidion-apo-to-diadiktyo

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.