Μάχη μέχρις εσχάτων αναμένεται να δοθεί μεταξύ των υποψηφίων θεσμικών επενδυτών ως προς το ποιος τελικά θα καταφέρει να επικρατήσει στον διαγωνισμό της ΔΕΗ για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ!

Όπως προκύπτει από τα δεδομένα, η στρατηγική της Goldman Sachs που μαζί με την Eurobank είναι οι σύμβουλοι της ιδιωτικοποίησης, έφερε απτά αποτελέσματα και το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από 9 funds και 2 διαχειριστές δικτύων, είναι βάσιμο και μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως το αρχικό οκ το περνάνε πολλοί , οι οποίοι και θα ενταχθούν στην Short list που θα τεθεί προς έγκριση στο ΔΣ της ΔΕΗ την επόμενη Τρίτη 6 Απριλίου!

Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι σε αντίθεση με τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας πως στη short list θα περάσουν 2-3 funds, οπότε και το τελικό ενδιαφέρον δεν θα είναι και τόσο ισχυρό, η αλήθεια είναι πως τελικά στην short list θα περάσουν περισσότερα fund και ο διαγωνισμός θα κριθεί υπό την παρουσία πολλών διεθνών παικτών!

Θυμίζεται ότι η Goldman Sachs είχε συμβουλεύσει τη διοίκηση της ΔΕΗ να μην προβεί σε πώληση της πλειοψηφίας, αλλά μειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ καθώς και να μην παραχωρήσει το μάνατζμεντ!

Στην πράξη προκύπτει ήδη πολύ σημαντικό ενδιαφέρον που προέρχεται από funds και όχι διαχειριστές δικτύων και η εξέλιξη αυτή δίνει τη δυνατότητα στη ΔΕΗ να καταστεί η κερδισμένη όλων των υπεραξιών που θα προκύψουν!

Είναι προφανές πως το 49% θα διεκδικήσουν τα funds και όχι κάποιος διαχειριστής δικτύων που δεν είναι και πολύ αρεστός…

Και μένει να δούμε στην πράξη μέσα στο καλοκαίρι όταν και θα υποβληθούν οι προσφορές όσων πέρασαν με επιτυχία την πρώτη φάση και πληρούσαν τα κριτήρια, ποιος από τους γνωστούς – άγνωστους διεθνείς κερδοσκόπους θα αποκτήσει το χρυσόμαλλο δέρας της ΔΕΗ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.