Το είπε ξεκάθαρα στη Βουλή  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ότι η κυβέρνηση  θα ξεκινήσει μέσα στο επόμενο οκτάμηνο και πάντως πριν το τέλος του χρόνου, τις εργασίες υπογειοποίησης των καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ.

Το είπε μάλιστα  απαντώντας σε   ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου, προσθέτοντας πως το ΥΠΕΝ εξετάζει την χρηματοδότηση των εργασιών υπογειοποίησης των καλωδίών από το Ταμείο Ανάκαμψης, με το συνολικό μήκος των υπό εξέταση εργασιών να φτάνει περίπου τα 2.000 χιλιόμετρα καλωδίων.

Επίσης πρόσθεσε πως  η   «μελέτη προτεραιοποίησης» του ΔΕΔΔΗΕ θα υποβληθεί στο ΥΠΕΝ μέχρι τις 20 του μήνα και αμέσως μετά το Υπουργείο θα προκηρύξει τους διαγωνισμούς.

Πολύ καλά τα είπε ο Υπουργός αλλά…. το ΔΕΔΔΗΕ τον ρώτησε;

Eμείς το ρωτάμε αυτό διότι όπως μαθαίνουμε  μέσα στην επιχείρηση (που είναι θυγατρική της ΔΕΗ και οσονούπω ιδιωτικοποιείται το 49% θυμίζουμε) υπάρχει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και κόκκινος συναγερμός, όχι εξαιτίας μίας νέας «Μήδειας» αλλά για τις επεκτάσεις γραμμών Μέσης Τάσης.

Μην μας πεί κάποιος ότι αυτό είναι άσχετο με τις υπογειοποιήσεις διότι στις επεκτάσεις γραμμών Μέσης Τάσης και στον τρόπο που θα δίνονται οι Όροι Σύνδεσης στους επενδυτές, εμπλέκονται έμμεσα αλλά υποχρεωτικά αργότερα οι διαγωνισμοί για τις υπογειοποιήσεις ώστε να μην έχουμε νέες «Μήδειες».

Μάλιστα στο ΥΠΕΝ μας έλεγαν χθες χαριτολογώντας (αν και το θέμα δεν προσφέρεται για αστειάκια) πως υπάρχει στην πράξη πλέον ο  ΔΕΔΔΗΕ Αθηνών και ο ΔΕΔΔΗΕ Περιφέρειας που ανταγωνίζονται πεισματικά σε όλα τα θέματα!

«Ασπρο λέει ο ένας, μαύρο λέει ο άλλος συστηματικά» μας λένε από το ΥΠΕΝ προσθέτοντας με νόημα πως «η σκληρή κόντρα δεν είναι ούτε πολιτική, ούτε ιδεολογική, ούτε τεχνοκρατική και ο νοών νοείτω!».

Όλα αυτά όμως τα κωμικοτραγικά ίσως έχουν ως αποτέλεσμα την ακύρωση των επεκτάσεων γραμμών Μέσης Τάσης, ενώ θα υπονομεύσουν και τους απαραίτητους διαγωνισμούς υπογειοποίησης στη συνέχεια.

Το καλό είναι πως τόσο ο κ.Σκρέκας όσο και ο κ.Στάσσης της ιδιοκτήτριας ΔΕΗ γνωρίζουν το προσκήνιο και το παρασκήνιο της υπόθεσης και, όπως μαθαίνουμε, δεν θα το αφήσουν έτσι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.