Την πρότασή του για πολιτικό μορατόριουμ επανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει δηλαδή «να μη νομοθετεί προκλητικά νομοθετήματα» η κυβέρνηση, ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαδηλώσεις από τις θιγόμενες ομάδες.

Ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς και δεν εννοούσε να μην έρθει το νομοσχέδιο για το… Ελληνικό, όπως έσπευσε να τον… τρολάρει με ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Πρώτος στόχος της ηγεσίας της Κουμουνδούρου είναι να μην μπει η αστυνομία στα πανεπιστήμια εντός του Απριλίου, όπως δήλωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να κάνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι 1.000 περίπου ειδικοί φρουροί που θα προσληφθούν θα είναι έτοιμοι, με την εκπαίδευση που θα χρειαστούν, το φθινόπωρο.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ωστόσο, σκοπεύει να αποσπάσει αστυνομικούς από την ΕΛ.ΑΣ. και να τους βάλει στα πανεπιστήμια μέσα στον Απρίλιο, καθώς τα ανώτατα ιδρύματα θα είναι κλειστά και, συνεπώς, οι αντιδράσεις θα είναι λιγότερες.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου, πάντως, γνωρίζει πως οι αντιδράσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες, και σε περίπτωση που αστυνομικά σώματα μπουν στα πανεπιστήμια τον Απρίλιο οι συγκρούσεις της αριστερής νεολαίας με την αστυνομία θα είναι ιδιαίτερα σφοδρές, στον απόηχο των όσων έχουν συμβεί στη Νέα Σμύρνη.

Αντιδράσεις αναμένεται να σημειωθούν και με το νομοσχέδιο για το εργασιακό και το ασφαλιστικό, αν και τα συνδικάτα είναι αδύναμα, η δε ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν φέρεται διατεθειμένη να συγκρουστεί ούτε για το καυτό αυτό θέμα.

Με δεδομένη την εύφλεκτη ύλη που υπάρχει και από την κούραση και τον κορωνοϊό δεν θα είναι και δύσκολο να εξαπλωθούν και πάλι οι συγκρούσεις στους δρόμους, κάτι που αποτελεί δίκοπο μαχαίρι για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.