Κατέρρευσαν τα νοσοκομεία μέσα στο  τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας όταν ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών με κοροναϊό εκτοξεύτηκε στους 605, όταν οι εισαγωγές ασθενών χτυπημένων από την πανδημία ξεπερνά καθημερινά τους 450, όταν τα κρεβάτια στις ΜΕΘ είναι όλα κατειλημμένα, τα εξιτήρια ελάχιστα, οι θάνατοι περισσότεροι.

Πιο δύσκολη από ποτέ η μάχη να κερδηθούν ζωές αφού τις τελευταίες ώρες, στην Αττική που πάντα έχει τα μισά ή περισσότερα κρούσματα απ’ όλη την Ελλάδα, τα κρεβάτια στις ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων, καταλήφθηκαν όλα. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε  ότι το απόγευμα της Τρίτης, από τις 362 κλίνες ΜΕΘ covid στην Αττική καμία δεν είναι κενή!

Η λίστα αναμονής

Γιατροί τονίζουν ότι τις τελευταίες μέρες υπάρχει λίστα αναμονής για μία θέση στη ΜΕΘ που μπορεί να φτάνει και τους 90 ανθρώπους. Είτε νοσούν από κοροναϊό είτε από κάποια άλλη σοβαρή ασθένεια. Μόνο χθες, καταγράφηκαν περί τις 460 νέες εισαγωγές και δόθηκαν μόνο 165 εξιτήρια.

Επιλογή ασθενών;

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ,  πλέον γίνεται επιλογή ασθενών Covid για το ποιος θα μπει σε ΜΕΘ και ποιος όχι.

«Δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς είναι στη λίστα αναμονής για Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και βέβαια υπάρχουν πολλοί ασθενείς οι οποίοι είναι πέντε και έξι μέρες και δεν εξυπηρετούνται. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται επιλογή ασθενών με θεραπευτικά κριτήρια».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε ότι τα ελάχιστα κρεβάτια ΜΕΘ Covid που υπάρχουν στο λεκανοπέδιο οδηγούν το ιατρικό προσωπικό σε δύσκολες αποφάσεις. «Περιμένουμε κάποιος να γίνει καλά ή δυστυχώς να καταλήξει για να αδειάσει ένα κρεβάτι και να πάει ένας που περιμένει» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.