Τη αντίθεση της με τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων που παρατηρούνται στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων από τη  διευθύντρια ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Αναστασία Κοτανίδου, εξέφρασε η διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Γκάγκα ανάφερε ότι ναι μεν συμφωνεί με την κ. Κοτανίδου ότι δεν πρέπει να βγαίνει ο καθένας και να λέει την άποψή του, ωστόσο «αν η Επιτροπή δε δουλεύει καλά, πριν βγει κάποιος να το πει στον κόσμο, πρέπει να το διορθώσει μέσα στην Επιτροπή. Αν κάτι δεν είναι καλό ή το διορθώνεις ή παραιτείσαι».  

Αναφερόμενη την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι σίγουρα πιεστική για τα νοσοκομεία, καθώς ήδη νοσηλεύονται πάνω από 4.000 ασθενείς με κορωνοϊό, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων βρίσκεται στην Αττική.

Ενδεικτικά, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» η πληρότητα αγγίζει το 100% και σύμφωνα με την ίδια «κάθε κρεβάτι που αδειάζει, γεμίζει».

Σχολιάζοντας τα περιστατικά θρομβώσεων που καταγράφονται μετά το εμβόλιο σε κάποιες χώρες, οι οποίες ανέστειλαν προσωρινά τον εμβολιασμό, ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, σημείωσε ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι θρομβώσεις σχετίζονται με το εμβόλιο, ακόμα ερευνάται.

Από την πλευρά της η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι χθες εξέδωσε ανακοίνωση ο ευρωπαϊκός οργανισμός φαρμάκων, στην οποία τόνιζε ότι υπάρχει γενικά ένα ποσοστό θρομβώσεων ή εμβολών, αλλά αυτό που παρατηρείται μετά το εμβόλιο δεν είναι μεγαλύτερο από ότι στον γενικό πληθυσμό.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο,  τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.