Αίσθηση προκαλεί η παραδοχή της Αναστασίας Κοτανίδου για λανθασμένες αποφάσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Η  καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και  διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», τόνισε ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων ενώ είχε πάρει έναν σωστό δρόμο στην πρώτη φάση της πανδημίας, κάπου στη μέση τον έχασε και τώρα «δεν μπορούμε να βρούμε τον βηματισμό μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση του Κύκλου Ιδεών για την πανδημία, την οποία διοργάνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι λαμβάνονται λάθος αποφάσεις  και γίνεται λάθος μεταφορά των αποφάσεων αυτών.

Παραδέχθηκε επίσης ότι η επιτροπή δεν τεκμηριώνει τις αποφάσεις και δεν υπάρχουν επαρκή στατιστικά δεδομένα.

Η κ. Κοτανίδου προχώρησε και σε μία σημαντική αποκάλυψη. Όπως τόνισε,  τα μέλη της επιτροπής είχαν ζητήσει να βγαίνει δελτίο τύπου με τις αποφάσεις αλλά αυτό δεν έγινε.

«Για το πρόβλημα έλλειψης εμπιστοσύνης στα μέτρα, φταίμε εμείς οι ίδιοι οι επαγγελματίες της υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κοτανίδου.

Την ενδιαφέρουσα συζήτηση κατά την οποία παρουσιάστηκε η έρευνα της Metron Analysis για την «Πανδημία και την Κοινωνική Συνοχή» συντόνισε ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ και πρώην αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ παρεμβάσεις έκαναν η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ – διευθύντρια ΜΕΘ Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, ο Γιάννης Βούλγαρης, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Θεόδωρος Πελαγίδης, Υποδιοικητής ΤτΕ, Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης Πανεπιστημίου Πειραιά, και ο Γρηγόρης Φαρμάκης, Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία στατιστικής Agilis.

Παρακολουθήστε τη συζήτηση

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο,  τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.