Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δεν έλαβε καμία απόφαση σχετικά με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με πληροφορίες , το θέμα αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας. Είναι πιθανόν η άρση του μέτρου για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους να αποφασιστεί για μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Αθ. Πλεύρης: Άρση μέτρων έως τα τέλη Μαρτίου

Eως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν αρθεί όλα τα μέτρα που ισχύουν για τους εμβολιασμένους δήλωσε πρόσφατα ο κ. Πλεύρης, τονίζοντας πάντως ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. «Θεωρώ ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν αρθεί τα μέτρα που ισχύουν για τους εμβολιασμένους. Υπάρχουν μέτρα όπως η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις που θα συνεχίσουν να ισχύουν. Για τους ανεμβολίαστους δεν είμαστε ακόμη σε αυτήν την κουβέντα, θα παραμείνουν τα μέτρα», υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας.

Σταθερά ψηλά οι διασωληνωμένοι

Σταθερά σε υψηλά επίπεδα παραμένουν, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, οι διασωληνωμένοι. Σε 16.962 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Επιπλέον, σήμερα Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, οι νέοι θάνατοι ασθενών ανέρχονται σε 53, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 459.