Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.570 νέα κρούσματα κορωνοϊού την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021. Οι νεκροί από κορωνοϊό έφθασαν τους 51 και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ανέρχονται πλέον στους 506.
Μεταξύ άλλων από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαπιστώνεται ότι οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν ως Νο1 θέμα αυτήν την περίοδο την πανδημία κορωνοϊoύ. Η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, ενώ αρκετοί πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη στάση που τηρεί ο Ιδιωτικός Τομέας στην υγειονομική κρίση.
Oι  πιο αποτελεσματικές προτάσεις  στον τομέα της Υγείας κρίνονται οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου

Αναλυτικότερα, το 47,8% θεωρεί ότι η πανδημία κορωνοϊού είναι το πιο σημαντικό ζήτημα αυτήν τη στιγμή στη χώρα.

Ακολουθούν η οικονομία (25%), η ανεργία (8,5%), η διαφθορά (6,5%), το μεταναστευτικό/προσφυγικό (4,2%), τα ελληνοτουρκικά (3,9%) και η Παιδεία (1,6%).

Στην ερώτηση για το αν το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) έχει ανταποκριθεί, το 63,9% εκφράζει θετική άποψη, ενώ το 34,8% αρνητική.

 
Περισσότεροι από 8 στους 10 ψηφοφόρους ΝΔ-2019 και το 51,8% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 κρίνουν θετικά την ανταπόκριση του ΕΣΥ.

Με τα νέα κρούσματα κορωνοϊού να ανεβαίνουν διαρκώς, τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ και τις νέες εισαγωγές να αυξάνονται, το 55,4% εκφράζει την άποψη ότι το ΕΣΥ θα αντέξει την πίεση, ενώ το 40,4% απαντά αρνητικά.

Κορωνοϊός – ΕΣΥ: Τι πιστεύουν οι πολίτες για τον Ιδιωτικό Τομέα – Πόσο έχει βοηθήσει στην πανδημία κορωνοϊού

Από την έρευνα της aboutpeople προκύπτει δυσαρέσκεια για τον Ιδιωτικό Τομέα. Ειδικότερα, μόλις, το 21,7% κρίνει θετικά τη συνεισφορά του Ιδιωτικού Τομέα υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, το 48,3% αρνητικά και ένας στους τέσσερις απαντά ούτε θετικά, ούτε αρνητικά.

Παράλληλα το 54,1% πιστεύει ότι η Υγεία πρέπει να είναι δημόσια. Το 42,8% θέλει έναν συνδυασμό με τον Ιδιωτικό Τομέα, ενώ το 1,4% απαντά ότι επιθυμεί να έχει κυρίως ιδιωτικό χαρακτήρα.

Υγεία – ΕΣΥ: Με τις θέσεις ποιου κόμματος ταυτίζονται περισσότερο οι πολίτες
Στο ερώτημα με τις απόψεις ποιου κόμματος στα θέματα της υγείας ταυτίζονται περισσότερο:
Το 27,8% απαντά ΝΔ,
το 18,1% ΣΥΡΙΖΑ,
το 6,8% ΚΙΝΑΛ,
5,2% ΚΚΕ,
το 4,6% ΜεΡΑ25 και
το 3,2% Ελληνική Λύση.
Σημειώνεται ότι 1 στους 4 δεν απαντά στη συγκεκριμένη ερώτηση.

 
Υγεία στην Ελλάδα – Κατάσταση ΕΣΥ: Στην κορυφή οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου
Οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου κρίνονται οι πιο αποτελεσματικές στον τομέα της Υγείας από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, με ποσοστό 37,2%. Ακολουθούν η κυβερνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με 12,4% και του Αλέξη Τσίπρα με 10,5%, ενώ έπονται του Κωνσταντίνου Καραμανλή (5,5%), του Κώστα Σημίτη (2,5%), του Κων. Μητσοτάκη (2,4%), του Κώστα Καραμανλή (2,3%), του Γιώργου Παπανδρέου (1,5%) και του Αντώνη Σαμαρά (1,3%). Σημειώνεται ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας θεμελιώθηκε επί υπουργίας Γιώργου Γεννηματά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.