Όπως αποκάλυψε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στις 25 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μόνο η στρατιωτική παρέλαση και όχι και οι μαθητικές παρελάσεις όπως γίνεται συνηθισμένα.

Μετά την αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες το Εθνικό Σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη πίεση.

Ως αποτέλεσμα αυτού, μία από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, είναι φέτος να γίνει μόνο στρατιωτική παρέλαση στις 25 Μαρτίου παρόλο που φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

«Θα είναι ένα θέαμα ποιοτικό και περήφανο», δήλωσε η κ. Πελώνη και πρόσθεσε ότι αν το επιτρέψει η εξέλιξη της πανδημίας, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο θα εκπροσωπηθούν σε υψηλό επίπεδο.

Στις 25 Μαρτίου θα γίνει μόνο στρατιωτική παρέλαση, όχι μαθητικές

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει στείλει πρόσκληση στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και στον πρίγκιπα Κάρολο.

Οι πολίτες, πάντως, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την στρατιωτική παρέλαση στις 25 Μαρτίου τηλεοπτικά.

Όσον αφορά την αυριανή συζήτηση στη Βουλή, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το πλαίσιο των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης με βάση της προτάσεις της Επιτροπής Αλιβιζάτου.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα γίνει μια θεσμική συζήτηση και εξέφρασε έντονα την ελπίδα ο Αλέξης Τσίπρας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Διαβάστε επίσης τι γιορτάζουμε στις 25 Μαρτίου κάθε χρόνο με τις παρελάσεις και τις λοιπές εκδηλώσεις:

https://radar.gr/article/79812/25-martioy-ti-giortazoyme

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.