Μπορεί η παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου να έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία το μεσημέρι της Κυριακής αλλά η απόφαση είχε ληφθεί από μέρες.

Πέρα όμως από τους λόγους, που πράγματι έχουν να κάνουν με προσωπικά ζητήματα και κυρίως οικογενειακούς λόγους του μέχρι πρότινος κυβερνητικού εκπροσώπου ένα πρόσωπο που έχει βγάλει και βγάζει τα κάστανα από την φωτιά είναι η Αριστοτελία Πελώνη.

Σε κρίσιμες στιγμές έχει βγει μπροστά, ακόμα και να διορθώσει επικοινωνιακά λάθη ενώ ότι της έχει ανατεθεί το έχει φέρει σε πέρας.

Πολλοί μπορεί να μην υποψιάστηκαν ότι κάτι συμβαίνει με τον Χρήστο Ταραντίλη όταν την περασμένη Δευτέρα είδαν την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο να κάνει το μπρίφινγκ αλλά ουσιαστικά οι αποφάσεις είχαν παρθεί.

Για ακόμη μια φορά η Αριστοτελία Πελώνη αντεπεξήλθε στον ρόλο της αφού σήκωσε το πιο δύσκολο, για την ώρα, μπρίφινγκ της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αυτό με φόντο τις αποκαλύψεις για το Δημήτρη Λιγνάδη και την συνέντευξη τύπου της Λίνας Μενδώνη.

Προηγουμένως είχε δοκιμαστεί και στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μετά την Ικαρία και τα πήγε εξαιρετικά, αν και τότε υπήρχε δικαιολογία αφού ο Χρήστος Ταραντίλης είχε ακολουθήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε Κύπρο και Ισραήλ.

Εξάλλου έχει δημοσιογραφική εμπειρία, ιδιαίτερα σημαντικό αφού έτσι αντιλαμβάνεται την επικαιρότητα και την ροή των πραγμάτων, ενώ πάντα ενημερώνεται.

Πάντως με την ανακοίνωση της Κυριακής διευκρινίζεται ότι η Αριστοτελία Πελώνη θα ασκεί καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου.

Μπορεί στο Μέγαρο Μαξίμου να μην έχουν πάρει τις οριστικές τους αποφάσεις αλλά το γοργόν και χάριν έχει.. όπως λέει ο θυμόσοφος λαός.

Και το κυριότερο αν θα θέλει με την πάροδο του χρόνου να αναλάβει το πόστο η Αριστοτελία Πελώνη που συνεχίζει να βγάζει τα κάστανα από την φωτιά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.