Είναι προφανές πως ο πρωθυπουργός με τη συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ και ειδικά στον Αλέξη Παπαχελά ήθελε να περάσει και συγκεκριμένα μηνύματα.

Η επιλογή του Διευθυντή της Καθημερινής και όχι της Σίας Κοσιώνη έχει τη δική της σημειολογία και είναι προφανές πως είχε σκοπό αφενός να καταδείξει πως οι σχέσεις του Μαξίμου με το συγκρότημα του Φαλήρου και ειδικότερα με τον Θέμη Αλαφούζο της ιστορικής κεντροδεξιάς εφημερίδας είναι μια χαρά και αφετέρου πως έχει κλείσει ο κύκλος της παρεξήγησης με τον Αλέξη Παπαχελά!

Γιατί ως γνωστόν οι σχέσεις Παπαχελά – Μαξίμου είχαν παγώσει τον τελευταίο καιρό και μεταξύ των δυο πλευρών κυριαρχούσε η καχυποψία ενώ η Καθημερινή είχε περάσει σε λογικές σκληρής κριτικής προσέγγισης στην κυβέρνηση.

Από την άλλη το Μαξίμου κατηγορούσε τον δημοσιογράφο για προσπάθειες εμπλοκής του σε λεπτά  κυβερνητικά ζητήματα, από τον διαγωνισμό των ταυτοτήτων έως και θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας!
Ρόλο πάντως στην αποκατάσταση της ισορροπίας φέρεται να έπαιξε  ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μαξίμου με επικοινωνιολόγο – λομπίστα γόνο πολιτικής οικογένειας και πολύ στενό φίλο του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ και διευθυντή της Καθημερινής.

Και με αυτόν λύθηκαν προς το παρόν τουλάχιστον οι σχετικές παρεξηγήσεις.

Επιπροσθέτως η συνέντευξη στον Αλ. Παπαχελά περνά μοιραία και ένα μήνυμα στην ίδια την οικογένεια, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι η Σία Κοσιώνη είναι η σύζυγος του Κώστα Μπακογιάννη, γιου της αδερφής του πρωθυπουργού Ντόρας Μπακογιάννη.