Ακούγεται εντόνως στην αγορά το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι ο εκδότης της Καθημερινής, Θέμης Αλαφούζος, θα ήθελε κάποια στιγμή να απεγκλωβιστεί μετά από τόσα χρόνια από τα εκδοτικά.

Και έχει επίσης ακουστεί πως υπήρξαν κατά καιρούς ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, ενώ κυκλοφορεί στην πιάτσα πως και ο διευθυντής της εφημερίδας Αλέξης Παπαχελάς έχει αναλάβει κατά καιρούς πρωτοβουλίες και έχει φέρει προτάσεις, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν από την ιδιοκτησία.

Μεταξύ των διαφόρων επαφών του Θέμη Αλαφούζου επί τη βάσει επιχειρηματικών σχέσεων, φημολογείται ότι υπήρξε συνάντηση με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη (Τζίγγερ), κατά τη διάρκεια της οποίας το αφεντικό της Καθημερινής εξέφρασε τις σκέψεις του.

Υπό αυτή την έννοια το θέμα Καθημερινή μπήκε στο τραπέζι και σίγουρα στο μυαλό του Τζίγγερ, καθώς είναι γνωστό πως η μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια αγαπάει τον Τύπο, έχει στην κατοχή της δύο κανάλια και κατά καιρούς στο παρελθόν έχει εμπλακεί ενεργά με εφημερίδες.

Πάντως, για την ιστορία αναφέρω πως σε περίπτωση που πραγματικά ο Θέμης Αλαφούζος αποφασίσει να πουλήσει το συγκρότημα της Καθημερινής (προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα το κάνει) σε τιμή όχι χαμηλότερη των 70 εκατ. ευρώ, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εμπλοκή και παρέμβαση του αδερφού του Γιάννη Αλαφούζου.