Η κίνηση «Ομπρέλα» που έχει συγκροτηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ενοποίηση τάσεων που δρούσαν και δρουν στην Κουμουνδούρου με στόχο να λάβει την πλειοψηφία και να ελέγξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πραγματικός αρχηγός της κίνησης «Ομπρέλα» είναι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Στην «Ομπρέλα» συμμετέχουν:

-Οι «53+», που έχουν αρχηγό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αν και αμφισβητείται τόσο από τους «σκληρούς» της τάσης, όπως ο Λάμπρου και ο Υδραίος, όσο και από πρόσωπα γύρω από τον Ανδρέα Ξανθό, παραμένει επικεφαλής της τάσης και ίσως η πιο μετριοπαθής και πιο πολιτική παρουσία στο χώρο.

-Η λεγόμενη «Γερουσία» του κόμματος , αν και οι περισσότεροι δεν είναι …γέροντες:

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο πρώην γραμματέας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάνος Σκουρλέτης και ο τομεάρχης Παιδείας και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης.

Η πλειοψηφία του «Αριστερού Δικτύου»

-Η πλειοψηφία του «Αριστερού Δικτύου», της τάσης που είχε ιδρύσει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ήταν επικεφαλής της έως την ημέρα που έγινε Γραμματέας του κόμματος, με στελέχη όπως ο πρώην Γραμματέας Δημήτρης Βίτσας, η υπεύθυνη Οργανωτικού Έφη Καλαμαρά, ο σύζυγός της και Συντονιστής του Δικτύου Γιάννης Μπασκόζος, ο «εκλογολόγος» Κώστας Πουλάκης και κάποιοι άλλοι ακόμα.

-Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης -αν και έως να τον «αδειάσει» ο Αλέξης Τσίπρας για τις επενδύσεις του σε διαμερίσματα, ήταν «σκληρός προεδρικός».

Μάλιστα έδινε συνεντεύξεις με τις οποίες ζητούσε την κατάργηση των τάσεων!

Έχει συλλογική ηγεσία

Η «Ομπρέλα», όπως είναι φανερό, διαθέτει στις τάξεις της πολλά εκ των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (και κανένα από τη διεύρυνση από το ΠΑΣΟΚ) και ως εκ τούτου (και ως ένωση τάσεων) έχει συλλογική ηγεσία.

Σε αυτήν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Δημήτρης Βίτσας.

Ο πραγματικός αρχηγός, όμως, όπως λένε όσοι γνωρίζουν, δεν είναι άλλος από τον πολύπειρο πρώην πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Τον οποίο όλοι στην «Ομπρέλα» σέβονται, ενώ –όπως λένε- έχει και τη βαθύτερη πολιτική σκέψη…

 

Πηγή