Πέραν πάσης αμφιβολίας η πιο ουσιαστική αναβάθμιση του ανασχηματισμού είναι η τοποθέτηση του Θ. Λιβανίου στο Μαξίμου σε ρόλο υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του Γρηγόρη Δημητριάδη!

Ο Θ. Λιβάνιος για όποιον δεν το έχει αντιληφθεί, αναλαμβάνει έναν σύνθετο και πολύπλοκο ρόλο ο οποίος απαιτεί γνώσεις, ισορροπίες, ελιγμούς και διαχείριση προσωπικοτήτων.

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως ο Θ. Λιβάνιος, προσωπική επιλογή του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, ανέλαβε καθήκοντα Θεοδωρικάκου και Πέτσα ταυτόχρονα!

Κατ’ αρχήν ο Θ. Λιβάνιος παίρνει πάνω του δημοσκοπήσεις, κεντρικό σχεδιασμό αλλά και τις σχέσεις με τον αμερικανό επικοινωνιολόγο του Μαξίμου ως προς ανάλυση δεδομένων και λήψη καθοριστικών αποφάσεων. Όλα όσα έκανε επί χρόνια δίπλα στον πρωθυπουργό ο Τάκης Θεοδωρικάκος! Δύσκολη και απαιτητική δουλειά με εκλογικό αντίκρυσμα!

Επιπροσθέτως με δεδομένο ότι τις σχέσεις με τους μεγαλοεκδότες και τους καναλάρχες δεν θέλει να τις κρατήσει ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Ταραντίλης, ήδη ανατέθηκαν στον Θ. Λιβάνιο ο οποίος και θα προσπαθήσει, υπό τις συμβουλές του Γρ. Δημητριάδη, να ανταπεξέλθει σε ένα εκρηκτικό και ομιχλώδες περιβάλλον.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ναρκοπέδιο που μπορεί να τινάξει στον αέρα ένα υπουργό ή ακόμη και να τον αναδείξει σε βάθος χρόνου σε ισχυρό κυβερνητικό χαρτί!