Η υπόθεση Folli Follie θεωρείται για το ελληνικό χρηματιστήριο μείζονος σημασίας. Και σε κάθε περίπτωση το σκάνδαλο έπαιξε ρόλο στις αποφάσεις των διεθνών επενδυτικών οίκων να αναστείλουν τοποθετήσεις τους στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Και τούτο είναι εύλογο, καθώς η ανάδειξη ενός σκανδάλου που εξελισσόταν επί χρόνια κάτω από τη μύτη των χρηματιστηριακών αρχών και με την ένοχη ανοχή ή ακόμη και συνενοχή τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιριών, δημιουργεί αρνητικό προηγούμενο και λειτουργεί αποτρεπτικά για κάθε λογικό επενδυτή.

Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν πληθαίνουν οι πληροφορίες που προκύπτουν από επίσημα στοιχεία ότι πρώτον επιχειρήθηκε συγκάλυψη από τις αρχές, πολιτικές και χρηματιστηριακές με αντάλλαγμα οικονομικό, ενώ συμμετοχή στην απάτη με τους Κουτσολιούτσους φέρεται να είχαν στελέχη τραπεζών με τις οποίες συνεργάζονταν αλλά και στελέχη χρηματιστηριακών εταιριών μέσω των οποίων οι εμπνευστές του σκανδάλου έπαιζαν το βρώμικο παιχνίδι εις βάρος του επενδυτικού κοινού!

Επειδή η εκκρεμότητα αυτής της υπόθεσης αποτελεί σοβαρό αγκάθι στην ομαλή λειτουργία του Χρηνατιστηρίου και την προσέλκυση επενδυτών, επιβάλλεται άμεσα οι αρχές:

1. Να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα μελών του χρηματιστηρίου και της Επ. Κεφαλαιαγοράς που συνδέονται χρονικά με την εξέλιξη και τη συγκάλυψη της υπόθεσης, αλλά και των τραπεζιτών και των χρηματιστών που συνεργάζονταν με τη Folli Follie προκειμένου να διαπιστωθούν σχέσεις και επαφές σε κρίσιμες χρονικές στιγμές.

2. Να ανοίξουν οι λογαριασμοί, τραπεζικοί και χρηματιστηριακοί, όλων των υπόπτων σε Χρηματιστήριο, Κεφαλαιαγορά, τράπεζες και χρηματιστηριακές προκειμένου να διαπιστωθεί ο ενεργός ρόλος και η κακουργηματική συνενοχή στην απάτη και την υπεξαίρεση εις βάρος των επενδυτών!