Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος σήμερα ολοκλήρωσε την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας αρνούμενος τις αξιόποινες πράξεις που τον έχουν οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο βασικός κατηγορούμενος απάντησε σε ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας για την υπόθεση.

Στο κλείσιμο μάλιστα του κύκλου των ερωτήσεων ερωτώμενος τι θα έκανε για να ορθοποδήσει η εταιρεία αν παρέμενε εκεί, ο Δ. Κουτσολιουτσος απάντησε ότι «θα συνέχιζα την εταιρεία, θα έβρισκα επενδυτές ήταν κερδοφόρα θα πλήρωνε τα χρέη».

Εισαγγελέας. Είπατε ότι είχατε τυφλή εμπιστοσύνη στους συνεργάτες σας. Είχατε εμπιστοσύνη και στους συνεργάτες σας στην Ασία;

Κατηγορούμενος: Γενικά έδινα εύκολα εμπιστοσύνη σε στελέχη.

Εισαγγελέας. Οι συνήγοροι είπαν ότι υπήρχε ένα Σινικό Τείχος στην Ασία, μια στεγανοποίηση…

Κατηγορούμενος: Εμένα ο  νους μου ήταν πως θα μεγαλώσει η Ασία, έπαιρνα τις αποφάσεις μόνος μου….

Εισαγγελέας. Εσείς είχατε ύψωσε το Σινικό Τείχος που είπαν οι συνήγοροι;

Κατηγορούμενος: Μη το λέμε Σινικό Τείχος, είχαμε μια ανεξαρτησία και μια αυτονομία στην Ασία.

Εισαγγελέας: Η “Alvarez & Marsal” λέει ότι το 73% του κύκλου εργασιών σας ήταν εικονικο. Τι λέτε για αυτό;

Κατηγορούμενος: Δεν ισχύει.

Εισαγγελέας: Τι ισχύει;

Κατηγορούμενος; Ήταν κατά 80% πραγματικός.

Εισαγγελέας: Γιατί υπήρξε αυτή η ιστορία με τους πλασματικούς τζίρους ;

Κατηγορούμενος: Θέλανε να δείχνουμε κάτι παραπάνω. Μάλλον αυτή η ωραιοποιήση που λέγαμε….

Εισαγγελέας: Η σύζυγος σας η κ. Αικατερίνη Κουτσολιούτσου είχε υπογράψει ενοποιημένες καταστάσεις; Ήταν αντιπρόεδρος του Δ.Σ…

Κατηγορούμενος: Ποτέ δεν είχε σχέση με τα οικονομικά.

Εισαγγελέας: Πως εσείς θα βοηθούσατε την εταιρεία αν παραμένατε εκεί; Τι κινήσεις θα κάνατε για να ορθοποδήσει;

Κατηγορούμενος: θα συνέχιζα την εταιρεία θα έβρισκα επενδυτές ήταν κερδοφόρα θα πλήρωνε τα χρέη.

Η απολογία του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου

Με την απολογία του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της Folli Follie ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η απολογία του πατέρα του και ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσου. Μάλιστα ο 82χρονος Δ. Κουτσολιούτσος αφού ο κύκλος της απολογίας «έκλεισε», ζήτησε από την πρόεδρο να αναφερθεί και σε κάτι ακόμη, που όπως είπε τον βαραίνει.

Συγκεκριμένα είπε:

«Με βαραίνει ότι υπήρξε όλο αυτό το διάστημα μια σύμπραξη της PcW – και για αυτό δεν έγιναν σωστά οι έλεγχοι -με τη νέα διοίκηση και την ανοχή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ο νους μου όλο αυτό το διάστημα είναι εκεί. Για πιο λόγο πέντε χρόνια έχουν πουληθεί τα πάντα και συνεχίζεται ένα ψέματα μέχρι σήμερα; Είμαι τόσο στεναχωρημένος…. Κανονικά θα έπρεπε να είμαι σε κάποιο ίδρυμα για κατάθλιψη θα το παλέψω όμως για να αποκατασταθούν οι άνθρωποι…Αυτό ήθελα να πω γιατί είναι μέσα μου».

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο γιος του Δ. Κουτσολιούτσου, Τζώρτζης, για να απολογηθεί και εκείνος για τα βαρύτατα αδικήματα που αντιμετωπίζει. «Κατηγορούμαι για πέντε σοβαρά εγκλήματα. Από εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ως απατεώνας και ξεπλυματίας. Για αυτό έχω την ανάγκη να συστηθώ να γνωρίσετε τη πορεία μου» είπε ο 56χρονος κατηγορούμενος απευθυνόμενος στην έδρα για να αναφερθεί εκτενώς στη συνέχεια στις σπουδές του, τα παιδικά του χρόνια και την οικογένειά του.

«Οι γονείς μου δούλευαν νυχθημερόν και ταξίδευαν πολύ. Θυμάμαι να βάζω ετικέτες στα κοσμήματα για να περνάει η ώρα. Διακοπές μόνο μια εβδομάδα κάναμε τον Αύγουστο. Έχω πολλά βιώματα από εργασία» ανέφερε ενδεικτικά ο Τζ. Κουτσολιούτσος. Ωστόσο, μιλώντας για την εταιρεία που ίδρυσε ο πατέρας του, τη Folli Follie, άφησε αιχμές για εκείνον λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από την αρχή ένιωσα ότι ήταν ενός ανδρός αρχή. Ο πατέρας μου είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Ούτε μια φράση μου δεν μπορούσα να ολοκληρώσω. Είπα τότε δεν θα επιμένω. Ήταν επιτυχία των γονιών μου και ήταν μια τριβή που και έμενα με πονούσε».

Όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος νιώθοντας ότι ο πατέρας του δεν λαμβάνει υπόψη του την ανάγκη του να προσφέρει, ο ίδιος διοχέτευσε όλη του την ενέργεια στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών. «Μπήκα μέλος του ΔΣ και άρχισα να διοχετεύω εκεί (στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών) όλη μου την ενέργεια. Για να είσαι στο αεροδρόμιο πρέπει να είσαι μια γνωστή μάρκα. Οι ταξιδιώτες είναι διεθνείς», είπε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος σημειώνοντας πως όλη «αυτή η εργασία που έγινε εκεί μας έφερε σε επαφή με μεγάλους οίκους του εξωτερικού».

Η απολογία, ωστόσο, του Τζ. Κουτσολιούτσου δεν ολοκληρώθηκε σήμερα και αναμένεται να συνεχιστεί αύριο στο δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμη: