«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε κυβερνητικό ανασχηματισμό πυροδοτώντας σενάρια εκλογών» γράφει η αυστριακή Der Standard εστιάζοντας σε μερικά από τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν νέα πόστα.

Όπως σημειώνει «νέος υπουργός Εσωτερικών θα είναι ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος είχε ιδρύσει τη δεκαετία του 90 το ακροδεξιό κόμμα Ελληνικό Μέτωπο, το οποίο αντιτασσόταν βίαια στην υποδοχή προσφύγων. Το υπουργείο Εσωτερικών είναι αρμόδιο για την οργάνωση της διεξαγωγής εκλογών, οι οποίες κανονικά είναι προγραμματισμένες για το 2023».

Το δεύτερο πρόσωπο, στο οποίο αναφέρεται η αυστριακή Der Standard, είναι η Σοφία Βούλτεψη, η οποία αναλαμβάνει το πόστο της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου (αρμόδια για την ένταξη) και η οποία «το 2014 σε τηλεοπτική της συνέντευξη είχε χαρακτηρίσει τους πρόσφυγες άοπλους εισβολείς».

Τέλος η Der Standard αναφέρεται και στον νέο υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη και σημειώνει: «O Μητσοτάκης φέρνει για πρώτη φορά στην ελληνική κυβέρνηση έναν άνδρα που έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος».