Ανασχηματισμό και φυγή προς τα εμπρός θα επιχειρήσει το αμέσως προσεχές διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με σκοπό να αλλάξει την ατζέντα.

Ούτως ή άλλως είχε σκοπό να προχωρήσει σε αλλαγές στην κυβέρνηση όμως, οι παραιτήσεις Μπρατάκου-Παπασταύρου έχουν επιταχύνει αυτό το κλίμα των αλλαγών που θέλει να περάσει ο Πρωθυπουργός.

Στο Μαξίμου, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, ακούγεται ότι θα αναβαθμιστεί ο Γιώργος Μυλωνάκης, πρόσωπο που ήταν κοντά στον Πρωθυπουργό παλαιότερα, είχε βρεθεί εκτός και μετά επέστρεψε εκ νέου.

Τις αρμοδιότητες που είχε ως υπουργός Επικρατείας ο Σταύρος Παπασταύρου, ακούγεται ότι θα τις πάρει ο Μάκης Βορίδης ο οποίος είναι και ο ίδιος νομικός και μπορεί να χειριστεί νομοσχέδια.

Ο κ. Παπασταύρου ακούγεται ότι μπορεί να αξιοποιηθεί σε θέση στο Ινστιτούτο Σαμαρά.

Ωστόσο, ακούγονται και άλλα ονόματα τα οποία θα μπορούσαν να γεμίσουν το Μέγαρο Μαξίμου, όπως για παράδειγμα ο Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος έχει γνώση των μετρήσεων και των αναλύσεων της κοινής γνώμης.

Ο Πρωθυπουργός, επειδή έχει πάρει τα μηνύματα της βάσης που αντιδρούν με την κεντρώα στροφή, την αξιοποίηση πασόκων καθώς και τις αριστερίζουσες ατζέντες (ΛΟΑΤΚΙ) θέλει πριν τις ευρωεκλογές να αλλάξει το μίγμα της κυβέρνησης και να συνθέσει μία πιο δεξιά κυβέρνηση, χωρίς φυσικά να κάνει δομικές αλλαγές.

Εν των μεταξύ σε μία εβδομάδα από τώρα αρχίζει το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Μητσοτάκης θέλει να είναι γιορτή για το κόμμα και χρονικό ορόσημο της αντεπίθεσης της παράταξης για τις ευρωεκλογές.

Διαβάστε ακόμη: