Την ώρα τούτη στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός σχετικά με τον δομικό ανασχηματισμό που επίκειται και τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την νέα κυβέρνηση και θα στελεχώνουν τους κρίσιμους τομείς!
Ο πρωθυπουργός φέρεται απογοητευμένος από πρόσωπα που εμπιστεύθηκε και τα οποία δεν τον δικαίωσαν για πολλούς και διάφορους λόγους.
Σκέφτεται επομένως τι θα κάνει με αυτούς, εάν θα τους κρατήσει, διώξει ή μετακινήσει!
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βαθύς προβληματισμός εστιάζεται σε δυο προβεβλημένους υπουργούς, στους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηριζόταν, όμως οι εξελίξεις κατακρήμνισαν τις προσδοκίες του.
Ο λόγος για τον Γιώργο Γεραπετρίτη , υπουργό Επικράτειας και τον Νίκο Δένδια υπουργό εξωτερικών.
Ο προβληματισμός του Μαξίμου εστιάζεται στο γεγονός ότι οι δυο υπουργοί έχουν δικές τους ατζέντες, αναμείχθηκαν σε ζητήματα επιχειρηματικά, οικονομικά, αντιμετώπισαν προνομιακά μέσω των επιρροών τους συγκεκριμένα συμφέροντα εις βάρος του ανταγωνισμού και των καθαρών όρων του επιχειρηματικού παιχνιδιού! Και τούτο συνέβη στις κατασκευές, στην ενέργεια, στις συμβάσεις παραχώρησης, στον αθλητισμό, στο ποδόσφαιρο…
Ενεπλάκησαν εν πολλοίς σε ζητήματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων των υπουργικών χαρτοφυλακίων, έκαναν «παιχνίδι» εξουσίας χωρίς να τους έχει εκχωρηθεί σχετική δικαιοδοσία από το Μαξίμου!
Οι πρώτες σκέψεις του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος είναι ο μεν Γεραπετρίτης να μετακινηθεί από το στενό πυρήνα του Μαξίμου! Όπως είχε συμβεί στην προηγούμενη κυβέρνηση με την μετακίνηση του Ν. Παππά, όταν έπαψε η εμπιστοσύνη Τσίπρα!
Και ο Ν. Δένδιας επίσης να τοποθετηθεί σε άλλο υπουργείο επειδή εκτός των άλλων στην κυβέρνηση είναι ενοχλημένοι με τον τρόπο χειρισμού των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής.
Στην πραγματικότητα θα ήθελαν να τον εκδιώξουν εντελώς από το κυβερνητικό σχήμα. Ωστόσο υπάρχει πάντα ο φόβος ότι ο Ν. Δένδιας μπορεί να εξελιχθεί σε δελφίνος, καθώς στηρίζεται από μέρος της κοινοβουλευτικής ομάδας όπως και από τους επονομαζόμενους και Καραμανλικούς!